Google инвестира 1 млрд. долара в Чикагската стокова борса (CME

...
Google инвестира 1 млрд. долара в Чикагската стокова борса (CME
Коментари Харесай

Google инвестира 1 млрд. долара в Чикагската стокова борса, качва търговията в своя облак

Гугъл влага 1 милиарда $ в Чикагската стокова борса (CME Group). Отделно от това, интернет компанията контракти договорка да качи системата за търговията с фючърси на борсовия колос на своята облачна платформа, оповестяват от корпорациите, представени от Reuters.

В рамките на контрактуваното 10-годишно партньорство сред Гугъл, благосъстоятелност на Alphabet,и CME, чикагският борсов оператор ще стартира да мести софтуерната си инфраструктура на Гугъл Cloud през идната година.

Сделката с Чикагската стокова борса е огромна победа за облачния бизнес на Гугъл. Компанията се конкурира с Amazon и Microsoft за привличането на огромни бизнеси, които да употребяват облачните услуги на софтуерните колоси.
 Русия глобява Гугъл със стотици милиони долари Русия глобява Гугъл със стотици милиони долари
Русия ще наложи санкция на американския софтуерен колос Гугъл в размер на % от годишния оборот на компанията в страната. Причи...

Сделката дава на Гугъл наличие в бранша на финансовите услуги, който стартира напоследък да влага съществени суми в облачните услуги.

Капиталовата инвестиция от 1 милиарда $ на Гугъл е под формата на конвертируеми привилегировани акции без право на глас на CME, прибавят от двете компании.

Партньорството с Гугъл ще помогне на CME да обезпечи елементарен достъп до пазара на повече вложители, ще предизвика усъвършенстване на разноските и усъвършенстване на IT инфраструктурата, показват от фирмите.

През предходната година, Amazon и две фондови тържища - Singapore Exchange SGX и основаната в Лондон Aquis Exchange, започнаха пилотна стратегия, която съгласно тях сподели, че преместването на търговията с акции от скъпи физически сървъри към облачни платформи може да спести пари и да понижи риска от спирания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР