Голяма наркооранжерия е разкрита край сливенското село Асеновец след акция

...
Голяма наркооранжерия е разкрита край сливенското село Асеновец след акция
Коментари Харесай

Голяма наркомрежа беше разбита край Сливенско

Голяма наркооранжерия е разкрита край сливенското село Асеновец след акция на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата. Съоръжението е било предопределено за произвеждане и разпространяване на марихуана. По груби сметки построяването на лабораторията коства близо 2 милиона лв.. Има и арестувани.

4 месеца е траяла работата на службите на реда по определяне на наркооранжерията, занимаваща се с произвеждане на марихуана в промишлени количества. Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Петко Тодоров разяснява, че лабораторията е направена на доста високо софтуерно равнище.

Канабисът се е отглеждал в осем пространства, открити са към 2 хиляди стръка в друг етап на напредък, както и 50 кг. листна маса. Директорът на Национална следствена служба и заместник-главен прокурор Борислав Сарафов посочи, че става дума за многостепенен и многопластов развой.

Сарафов разяснява, че по оперативна информацията построяването на оборудването е коствало сред 1,5 – 2 млн. лева

За незаконната активност за арестувани седем души за 72 часа. Предстои в съда да бъде импортирано искане за непрекъсната мярка за неотклонение. Окръжният прокурор на Сливен Веселин Гангалов изясни, че две от лицата са престъпно проявени, а на всички седем са повдигнати по две обвинявания.

Директорът на регионалната полиция в Сливен гл. комисар Димитър Величков посочи, че парцелът е бил предан чартърен, като притежателят му няма връзка с проведената незаконна група. По думите му в групата има строга подчиненост.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР