Големият въпрос за България е дали ще се стигне до

...
Големият въпрос за България е дали ще се стигне до
Коментари Харесай

Нинова разкри какво искал да направи Янев преди две седмици

Големият въпрос за България е дали ще се стигне до срив на обединението, счита водачът на Българска социалистическа партия и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова.

"В този миг да падне държавното управление е безпределно безконтролно за България. Безотговорно е в енергийна рецесия, обществени проблеми, война, да се разпадне държавното управление и да оставим България без парламент ", уточни тя в предаването "Лице в лице " по бТВ.

"Оставям партийните ни ползи на страна. Всеки има стратегия, идеология и разлики. Сега трябват малко страсти и повече решения ", добави икономическият министър.

"Снощи господин Петков ми се обади нощес и сподели, че е разговарял със Стефан Янев и му е изискал оставката. Информира ме, че не е получил безапелационен отговор от Стефан Янев. Не сме се занимавали повече с тази тематика до през днешния ден.

Г-н министър председателят ни осведоми, че към този момент са разговаряли, а господин Янев е отказал и предложи кой да бъде новият министър на защитата.В такава комплицирана коалиция виждате, че имаме доста разлики. Трябва да се придържаме към здравото, а тук е съдружното съглашение. Г-н Стефан Янев е министър на Политическа партия. Тяхно право е да го излъчат и отдръпват. Сега в Българска социалистическа партия ще обсъдим решението за Янев и Тагарев и ще решим ", изясни Нинова.

"Искам да кажа нещо, което не съм споделяла. Преди 2-3 седмици Стефан Янев внесе предложение в Министерски съвет да бъдат позволени на българска територия войски на други натовски страни. Ние отделихме повече от час да убеждаваме какъв брой е погрешно това и не подкрепихме това решение. Премиерът съобщи, че всеки в обединението има право на позицията. Ние имаме чиста позиция и я отстояваме ", разкри тя.

Санкциите за Русия

"Искам да кажа 4 значими неща за Българска социалистическа партия, две ограничения и една констатация. За да е ясна позицията на Българска социалистическа партия - за нас това, което става в Украйна е война. За нас решението на спора е прекъсване неотложно на военните дейности и сядане на масата за договаряния ", съобщи Корнелия Нинова.

"Ние сме срещу глобите за Русия, тъй като считаме, че не водят до стремежи резултат. При наложените последни наказания, стокообмена на Русия с други страни се е нараснал. Смятаме, че от тези наказания страдат народите и ще пострадат и българите.

Призоваваме всички да не употребяват актуалните събития, с цел да зачертаваме историята си. На трети март в руско-турската освободителна война са взели участие и руснаци, и украинци. В тази обстановка си подреждаме целите ", сподели Нинова.

"Помагаме, организираме филантропични помощи. Направили сме описи с центрове, в които да се настанят хората. Трябва да подготвим българската стопанска система и да защитим българите. Провели сме няколко срещи и желая да успокоя всички - създали сме обзор на запасите, имаме зърно за 2 години напред, складовете са цялостни, няма проблеми с доставките.

Третото е констатация. Повтарям, нито един подробност, камо ли за изцяло оръжие или стока за военна приложимост, не е изнесено от България за Украйна. От тук нататък, не сме осведомени за публично искане от украинската страна няма заявки за това. Смятам, че не би трябвало да го вършим. Смятам, че не би трябвало да изнасяме българско оръжие към Украйна ", добави Нинова. Вицепремиерът посочи, че сходен експорт е неразрешен и за Русия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР