Големият проблем в областта е липсата на инвестиции и той

...
Големият проблем в областта е липсата на инвестиции и той
Коментари Харесай

Снежанка Траянска: Спешно трябва да се вземат мерки за овладяване на скока на цените

Големият проблем в региона е неналичието на вложения и той е директно обвързвано с демографската рецесия, съобщи претендентът за народен представител и лидер на листата на „ ИТН “ в Кюстендил Снежанка Траянска.

Ситуацията е като в „ Параграф 22 “ - от една страна дефицитът на работни места и ниските хонорари изгониха младежите, от друга - неналичието на квалифицирани фрагменти отблъсква възможни вложители.

Според мен незадоволително се употребяват опциите, които дава съществуването на минерална вода. В съпоставяне с други райони развиването на балнеология, здравен и културен туризъм изостава. А това са работни места и доходи, които могат да се употребяват за възстановяване на инфраструктурата и за благоустройство.

Огромен проблем за региона е поминъкът на хората в община Бобов дол, в подтекста на Зелената договорка. Средствата, планувани за обективен преход, не са планувани оправдано и в случай че не се вземат ограничения, казусът ще се задълбочава и ще се стигне до ескалация на напрежението.

Водила съм диалози за създаване на Индустриална зона в покрайнините на гр. Бобов дол. Задавала съм въпроси в парламентарен надзор, само че за жалост не срещнах схващане от тогавашния министър на стопанската система Корнелия Нинова.

Аз персонално съм изключително разочарована, че не съумях да убедя хората от региона, че би трябвало да имаме консолидирана ВиКасоциация. Консолидирането щеше да отвори благоприятни условия за поправяне на ВиК мрежата с европейски средства. А доста обитаеми места в региона имат проблем с водата ”, съобщи Траянска.

Кюстендилска област е известна с плодородието си и тук има доста овощни и зеленчукови насаждения. Проблемът е с реализацията на продукцията, уточни още Траянска.

„ Няма задоволително преработвателни предприятия да вземем за пример. Вина има и страната с нейните стратегии за подкрепяне в бранш „ Земеделие ”. Разбирам, че къщите за посетители са прелъстителен бизнес, само че не може се занимаваме единствено с тях. Къде са стратегиите за създаване на преработвателни цехове или хладилни пространства? Ако бяха създадени такива в точния момент, в този момент земеделците щяха да продават плодове и зеленчуци на цени, отговарящи на положения труд ”, сподели още Траянска.

Кандидатът за народен представител и лидер на листата на „ ИТН “ в Кюстендил Снежанка Траянска разяснява свършеното в 47-то Народно събрание.

„ Аз съм човек максималист и в никакъв случай не съм удовлетворена от постигнатото, тъй като постоянно считам, че може повече. Факт е, че успяхме да свършим много работа в предходния парламент. По предложение на ”Има подобен народ ” бяха признати едни от най-важните промени в Закона за бюджета - 0% Данък добавена стойност на брашното, повишение прага за наложителна регистрация по ДДС; нарастване на средствата за култура; както и на възнагражденията на Областни администрации, на чиновниците на Министерство на вътрешните работи. Защитихме финансови разноски за Богословски факултет, Зографски манастир, и увеличихме бюджета на Селскостопанската академия.

В районната комисия успяхме да развържем, въпреки и за малко, комплицирания възел с договорите за ремонт и поддръжка на пътищата. Спомняте си, че по гледище на „ Продължаваме промяната “ удължаването на тези контракти е до 30 септември, а не както оферираше районният министър Гроздан Караджов и Има Такъв Народ – до приключването на новите публични поръчки. Затова в този момент още веднъж сме изправени пред казуса да няма кой да поддържа тези пътища през зимата.

Това е един превъзходен образец по какъв начин Политическа партия, под претекст, че желаят да решат един проблем, в действителност заложиха нови „ бомби “. Такива „ бомби “ има и в бюджета. И те бяха заложени, макар предизвестията от Има Такъв Народ до какво ще доведат – до рекордна инфлация, недостиг, нови заеми ”.

Предстоят ни тежки времена, тъй като се наслагват рецесии – от една страна, войната в Украйна продължава, което води до нарастване на цените на енергоносителите, от друга, поради непремислените дейности на „ Продължаваме промяната “ бюджетът не е в добра форма, с цел да посрещнем умерено провокациите, уточни още Траянска.

„ Със сигурност би трябвало да се вземат ограничения за преодоляване на инфлацията и фрапантния скок на цените, както и за подкрепяне на уязвимите групи хора през отоплителния сезон.

Много значим въпрос за Политическа партия „ ИТН ” е въвеждането на еврото. Искам изрично да подчертая, че ние сме за приемане на еврото, само че би трябвало да сме подготвени за това. Гражданите би трябвало да са получили нужната информация и да има гаранции, че това няма да докара до повишаване на живота. В предходното съдружно съглашение беше заложено основаване на Междуинституционален съвет, който да проучва и предлага решения в тази връзка. Такъв съвет не беше основан, макар настояването от наша страна. Надявам се тази неточност да бъде поправена ”, разяснява Снежанка Траянска.

Снежанка Траянска е магистър по " Счетоводство и надзор " и " Агробизнес ". Дълги години е била в частния бизнес, като се е занимавала с данъчни и счетоводни консултации; превоз и спедиция. Работила е и като експерт към Окръжен съд Кюстендил.Народен представител от „ ИТН “ в 47 Народно събрание.

Тази обява е платена политическа реклама. Статията не е журналистически материал и не отразява публицистичната политика на Darik.bg. Медията не може да подсигурява стандарти като обективност и меродавност за оповестено платено наличие.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР