Големите лъжи идват на висока цена. Удивителното споразумение в последната

...
Големите лъжи идват на висока цена. Удивителното споразумение в последната
Коментари Харесай

Рупърт Мърдок и Fox News плащат цената за изборните лъжи на Тръмп

Големите неистини идват на висока цена. Удивителното съглашение в последната секунда за 787.5 милиона $ сред Fox News и Dominion Voting Systems, което пристигна откакто правосъдното жури към този момент беше седнало в залата, и на ръба на встъпителните изказвания във вторник. Сумата по съглашението е към половината от желае на ищеца.

Този процес на събитията послужи като блестящо увещание, че лъжите имат последици, написа CNN в материал, отразяващ окончателния резултат от делото, което визира отразяването от медията на непроверени изказвания за манипулиране на гласове през 2020 година

Съединените щати понесоха понесе следствията от изборните неистини на Доналд Тръмп, когато на 6 януари негови почитатели нападнаха Капитолия, вярвайки на Тръмп, че изборите са манипулирани и по тази причина той ги е изгубил. Сега и Рупърт Мърдо, 92-годишният медиен магнат, който е ръководител на Борда на шефовете на Fox Corp, също понася своите последици поради същите тези неистини.

Но макар че това е най-голямото обществено известно съглашение за клюка от американска медия в историята, голямата сума няма да бъде задоволителна, с цел да промени Fox News в основата му. Най-голямата кабелна новинарска мрежа в Съединени американски щати, подкрепяща очевидно Републиканците, и до през днешния ден към момента сее подозрения по отношение на изборите през 2020 година Според източници на CNN – медийна група, подкрепяща Демократите – съглашението, реализирано с Dominion, няма да изисква от публицистите, лъгали съзнателно феновете, да признаят действителността и да се отдръпват от ефир.

Вместо това, Fox News единствено трябваше да „ признае “ лъжите си в изказването, което направи в залата, а юристите на медията безусловно избягаха от правосъдната палата, до момента в който репортерите тичаха по улицата след тях.

„ Ние признаваме решенията на съда, които намират избрани изказвания за Dominion за погрешни “, сподели компанията, преди да има дързостта да добави, че съглашението „ отразява непрекъснатия ангажимент на Fox към най-високите журналистически стандарти “.

Разбира се, делото на Dominion разкри тъкмо противоположното. В прочут смисъл е обикновено, че изказването на Fox News, направено вследствие на нечестното държание, беше непочтено единствено по себе си.

Случаят осветли Fox News като нечестна организация, както в никакъв случай до момента. Трудно е за всеки обективен наблюдаващ да одобри канала за нещо друго от машина за пропагандна облага, лишена от най-основната нравственос. Случаят разруши на части и дребното останало от доверието в говорещия канал, се показва в материала на CNN.

Някои наблюдаващи се надяваха този случай да стигне до правосъден развой, носейки със себе си отговорност и разобличавайки мрежата още повече. Несъмнено щяха да бъдат мъчителни няколко седмици за Fox News. Най-високопоставените ръководители на канала и най-големите звезди, като Тъкър Карлсън и Шон Ханити, щяха да бъдат принудени да дават отговор на въпросите по какъв начин лъжите, в които в никакъв случай не са вярвали, са изричани в ефира на мрежата пред милионите ѝ лоялни фенове.

Освен неудобството, което Fox News щеше да претърпи, съглашението също по този начин спести на компанията и нейните ръководители да бъдат обвързани от законите на действителността по време на процеса. Обикновено Fox News минава през полемиката, като изкривява рецензиите, с които се сблъсква, и нападна медиите. Тази изпитана с времето тактичност не би проработила в съда, където съдията щеше да принуди юристите на мрежата да показват на журито мотив, учреден на обстоятелства. С други думи, мрежата щеше да бъде принудена да влезе в същинската „ зона без увъртания “. И това постоянно е било неразрешена зона за канала, когато се сблъсква с рецесии.

Но е значимо да се означи, че това беше единствено първият от правните проблеми на Fox News, произлизащи от лъжливото му държание след изборите през 2020 година Друга софтуерна компания с право на глас, Smartmatic (производителят на машините за гласоподаване в България – бел. ред.), към момента съди Fox News, изисквайки 2.7 милиарда $ за „ дезинформационната акция “, която води против компанията.

„ Съдебният спор на Dominion разкри някои от непозволените държание и вредите, породени от акцията за дезинформация на Fox “, сподели основният юрист на Smartmatic Ерик Конъли в изказване след оповестяването на съглашението.

„ Smartmatic ще разкрие останалото. “
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР