Година след убийството на българския студент в Лондон Габриел Стоянов

...
Година след убийството на българския студент в Лондон Габриел Стоянов
Коментари Харесай

Доживотни присъди за двама от убийците на българския студент Габриел Стоянов в Лондон

Година след убийството на българския студент в Лондон Габриел Стоянов централният престъпен съд произнесе присъдите.  

Българинът беше атакуван с нож миналата година през ноември на лондонската улица " Бромли роуд ", до момента в който се прибира към дома си.

Двама от приетите за отговорни 18-годишния Алфи Кибъл и 17-годишното момче, намушкало Стоянов, получиха  доживотни присъди.

От профилирания престъпен отдел приканват за подпомагане по откриване на всички елементи

Третият, взел участие в нападението, беше наказан на 6 години и 8 месеца затвор. Имената им не могат да бъдат оповестени заради възрастта им.

Специално за bTV майката на Габриел – Марияна Петрова, съобщи, че най-вероятно ще апелира присъдите. Според правосъдното решение Кибъл може да пледира за понижаване на присъдата след минимум 14 година и девет месеца зад решетките, а физическият причинител на убийството – след 15 година

Петрова не е съгласна с тази опция и има 28 дневен период да реши дали ще го апелира.

Над 5 млн. лв. бяха откраднати от паркинга на столичен мол

Тази присъда идва след траял близо година развой, при който станаха ясни доста елементи за съдбовната нощ, в която Стоянов се засича в рейс с нападателите си, които в този миг са на 14,16 и 17 години.

Между тях поражда препирня, след което българинът слиза, малко по късно тримата, въоръжени с бутилка, верига за мотор и нож, го причакват и атакуват. Тримата бягат от мястото, а Стоянов умира на идващия ден в болница.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР