Година след старта на пандемията средните фирми в България най-сетне

...
Година след старта на пандемията средните фирми в България най-сетне
Коментари Харесай

Средните фирми най-сетне получават Covid компенсации след година чакане

Година след старта на пандемията междинните компании в България най-накрая ще получат Covid обезщетения от страната. Министерство на стопанската система започва заплащания за общо 233.6 млн. лева по схемата " Подкрепа за междинни предприятия за превъзмогване на икономическите последици от пандемията Covid-19 " по стратегия " Иновации и конкурентоспособност ".
Грантовете за компания са сред 30 000 и 150 000 лв. и се поставят при потвърден най-малко 20% срив в облагите поради пандемията.

“Вече са подписани 1 507 контракта на стойност 207 267 302 лв.. Останалите контракти ще бъдат факт доникъде на март”, прецизираха в четвъртък от ведомството на Лъчезар Борисов.

Последно в края на януари от Асоциацията на индустриалния капитал в България сигнализираха за огромното буксуване по тази скица.

" Процедура за обезщетения на междинните компании по европрограмата бе отворена едвам през август м.г. Проектите се оценяваха до декември и още няма разплатена и стотинка за бизнеса ", разказа тогава обстановката Добрин Иванов, изп.-директор от АИКБ. За съпоставяне, за дребните компании по европрограмата банкет бе стартиран още през май предходната година.

Иванов влезе в елементи за забавянето и уточни, че по принцип администрацията работи тромаво и до пандемията е привикнала да обработва на банкет до 500 плана. Сега са ѝ се натрупали за култивиране заявките на 25 000 дребни компании, които са кандидатствали за грантове от 3 000 до 10 000 лв. и още до 1700 утвърдени междинни компании, които чакат въпросните грантове от 30 000 до 150 000 лв..
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР