Глобата за нередовни пътници в градския транспорт в София да

...
Глобата за нередовни пътници в градския транспорт в София да
Коментари Харесай

Глобите в градския транспорт в София вече ще са законни

Глобата за нередовни пасажери в градския превоз в София да е 30 лв., а актът при отвод от заплащането й на място да е 50 лв.. Това планува окончателният вид на измененията в наредбата за публичния градски превоз, които на следващия ден ще бъдат гласувани от Столичния общински съвет.

Сега акт от 200 лв. се постанова, в случай че неточен пасажер откаже да купи карта за 40 лв. от контрольорите, открили нарушаването. Сумата от 200 лв. обаче опонира на Закона за административните нарушавания и санкции, съгласно който глобата може да е сред 20 и 50 лв..

За по-малко гратисчии

С измененията в наредбата се конкретизират текстовете свързани с нощния градски превоз, който ще тръгне в София от 7-ми април, сподели през днешния ден ръководителят на общинския съвет Елен Герджиков. По думите също така се вкарват нови благоприятни условия за заплащане на транспортни документи и таксуване, които ще бъдат нужни, когато бъде въведена новата електронна система на градския превоз.

" При въвеждането на билет системата чакаме повишаване на контрола на пасажери и намаляването на гратиса. ", сподели Герджиков. В момента Столичната община преглежда документите на 10-те участника в публичната поръчка за 88 млн. лв. за внедряването на новата система. Очаква се тя да може да се употребява от жителите на града най-рано през 2020 година

Също по този начин безплатното прилагане на буферните паркинги към този момент ще бъде допустимо единствено след потребление и на метрото. Досега условието беше само да се има абонаментна карта за метрополитена. При използването на карта за еднократно пътешестване, то паркирането ще е гратис за първите 2 часа, а по-късно ще коства по 50 стотинки на час.

Една карта - две транспортни средства

Друга от измененията в наредбата е, че пасажерите, които имат абонаментна карта за една линия, само че употребяват друго транспортно средство, което се движи по същия маршрут, към този момент няма да бъдат глобени. Така по думите на Елен Герджиков жителите, които се имат карта за трамвай по линия 5, ще могат да употребяват и рейс 260 по продължението на бул. " Цар Борис III. Същото важи и за рейсовете и тролеите, които се движат по бул. " Цариградско шосе " и за рейсовете по бул. " България ", където маршрутите им съответстват с този на трамвай 7.

Герджиков сподели и че след предложение от жители от Инициативен комитет " Княжево " е било признато в наредбата да се планува опция велосипедите да се транспортират гратис в наземния градски превоз, само че единствено в рейсовете с " велосипедни дрешници ". Председателят обаче уточни, че към момента общината няма рейсове, които да разполагат с такива дрешници, само че пазаруването им ще бъде предоставено.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР