Глобалната икономическа система може да донесе полза, само когато държавите

...
Глобалната икономическа система може да донесе полза, само когато държавите
Коментари Харесай

Кристин Лагард приветства споразумението между ЕС и САЩ

" Глобалната икономическа система може да донесе изгода, единствено когато страните вземат участие градивно в решаването на търговски и капиталови разногласия, без да прибягват до изключителни ограничения ", съобщи ръководещият шеф на Международния валутен фонд Кристин Лагард, представена от ТАСС. Така тя разяснява постигнатото нощес съглашение сред Европейски Съюз и Съединени американски щати.

" Радвам се да науча, че Съединени американски щати и Европейски Съюз реализираха съглашение за взаимна работа за редуциране на комерсиалните бариери и укрепването на Световната комерсиална организация дружно с другите сътрудници ", добави Лагард във връзка резултатите от провелата се през вчерашния ден среща сред президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп и ръководителя на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер.

Доналд Тръмп разгласи, че Европейски Съюз се е съгласил да усили вноса от Съединени американски щати на полутечен природен газ и селскостопанска продукция. По думите на президента на Съединени американски щати " страните са се договорили през вчерашния ден да стартират стеснен разговор за стандартите за комерсиална активност за да се облекчи комерсиалният развой, да се отстранен бюрократичните трудности и да се съкратят доста разноските ". Тръмп означи, че са се договорили с Юнкер " да обединят напъните си за отбраната на американските и европейски компании ".

Преди срещата във вторник Тръмп предложи в Туитър на управляващите в Европейски Съюз да се откажат от митата, комерсиалните бариери и дотациите. Според президента на Съединени американски щати такива ограничения ще доведат до " свободен пазар и обективна търговия ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР