Глобалната борса за криптовалути Binance предприе действия, като закри над

...
Глобалната борса за криптовалути Binance предприе действия, като закри над
Коментари Харесай

Binance масово замразява сметки, заподозрени във финансирането на войната в Близкия изток

Глобалната борса за криптовалути Binance предприе дейности, като закри над 100 сметки след неотдавнашната офанзива на Хамас против Израел.

Израелските правоприлагащи органи предизвикаха тези затваряния и също по този начин иззеха криптовалута на стойност милиони долари в опит да пресечен финансирането на палестинската формация. Преди това Хамас насърчаваше своите поддръжници да изпращат Биткойн ( BTC ), с цел да заобиколят глобите на Съединени американски щати.

Съобщенията демонстрират, че израелските управляващи са поискали информация за още 200 крипто сметки, като забележителна част от тях са свързани с Binance.

Binance удостовери, че е блокирала “ ” сметки, съгласно изказване, предоставено на Financial Times.

Освен това Tether, емитентът на водещата постоянна монета USDT , разгласи замразяването на 32 адреса, свързани с действия, касаещи тероризъм и военни дейности в Израел и Украйна. Съобщава се, че тези адреси са държали над $870,000.

Главният изпълнителен шеф на Tether Паоло Ардоино акцентира, че криптовалутата не би трябвало да се преглежда като инструмент за нарушители и удостовери уговорката на компанията за отговорно потребление на блокчейн технологията и съдействие с правоприлагащите органи за световна сигурност и финансова целокупност.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР