Главният специалист по инфекциозни болести в САЩ каза на президента

...
Главният специалист по инфекциозни болести в САЩ каза на президента
Коментари Харесай

Главният специалист по инфекциозни болести в САЩ: Реваксинацията надеждно предпазва от варианта Омикрон

Главният експерт по инфекциозни заболявания в Съединени американски щати сподели на президента Джо Байдън, че ще са нужни към две седмици, с цел да се получи по-точна информация за инфекциозността и други характерности на този вариант, оповестява ТАСС, представена от.

Антъни Фаучи, шеф на Националния институт по алергични и инфекциозни заболявания на Съединени американски щати, сподели в неделя на президента на Съединени американски щати Джо Байдън, че реваксинацията обезпечава най-надеждната отбрана против разновидността Омикрон на новия ковид. Това се показва в документално изказване на Белия дом след брифинг на Фаучи и членове на държавната група за битка с COVID-19.

„ Фаучи и членовете на екипа на Белия дом за битка против Коронавирус осведомиха президента за последните събития, свързани с с омикронния вариант. Фаучи заяви на президента, че въпреки да са нужни още към две седмици, с цел да се получи по-точна информация за заразността, тежестта (на заболяването, която причинява) и други характерности на този вариант, той продължава да счита, че съществуващите ваксини изцяло явно ще обезпечат известна степен на отбрана от тежки случаи на на Коронавирус. Фаучи също по този начин удостовери, че реваксинацията на изцяло имунизирани хора обезпечава най-надеждната отбрана против Коронавирус “, оповестиха от Белия дом.

Както се акцентира в изказването, държавната група предлага „ всички имунизирани възрастни да получат още една инжекция допустимо най-скоро “. В изказването се отбелязва, че жителите на Съединени американски щати имат право на реваксинация, в случай че са били имунизирани преди шест или повече месеца с втора доза от имунизациите на американските компании Pfizer и Moderna, или преди два или повече месеца с ваксина на Johnson & Johnson. „ Важно е тези възрастни и деца, които към момента не са изцяло имунизирани, неотложно да бъдат имунизирани “, оповестяват от Белия дом. 

В понеделник, 29 ноември, президентът Джо Байдън ще направи изказване за обстановката с омикронния вариант на ковид и ограниченията на администрацията му по отношение на разпространяването на инфекцията.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР