Главният прокурор на Румъния Алекс Флорин Флоренца осъди нападението с

...
Главният прокурор на Румъния Алекс Флорин Флоренца осъди нападението с
Коментари Харесай

"Това е атака срещу демокрацията": Главният прокурор на Румъния остро осъди нападението срещу Иван Гешев

Главният прокурор на Румъния Алекс Флорин Флоренца осъди нападението с взривно устройство против своя български сътрудник Иван Гешев и акцентира, че е нужна твърда интервенция на правосъдните органи за секване на активността на проведената престъпност, съобщи организация Аджерпрес.

В прессъобщение, изпратено нощес, основният прокурор на Прокуратурата към Върховния касационен съд Алекс Флорин Флоренца показва поддръжката и солидарността на румънската правосъдна власт към основния прокурор на България Иван Гешев и неговото семейство, съобщи Българска телеграфна агенция. Румънският основен прокурор осъжда нападението и показва убеденост, че правораздаването в България ще постави всички старания за идентифициране и заблуждение под отговорност на отговорните лица, се споделя още в прессъобщението.

Алекс Флорин Флоренца акцентира, че битката с корупцията и проведената престъпност би трябвало да бъдат непрекъснат блян на органите за използване на закона и че са нужни повече старания за битка с тези феномени.

Според румънския основен прокурор случаят, засягащ Иван Гешев, е „ офанзива по адрес на демокрацията, опит за подкопаване на правовата страна, на фундамента, върху който стои модерното общество ". На фона на нарастването на незаконните групировки, по-специално трансграничните, е нужна твърда интервенция на правосъдните органи за заличаване на активността на проведената престъпност, която съставлява огромна опасност за европейските жители, показва румънският основен прокурор.

В понеделник основният прокурор на България Иван Гешев остана незасегнат след гърмеж на устройство при прекосяване на кортежа му, напомня Аджерпрес.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР