Главният прокурор на Република България Иван Гешев е на работно

...
Главният прокурор на Република България Иван Гешев е на работно
Коментари Харесай

Гешев на среща в Анкара за миграционния натиск! А в София обсъждат отстраняването му

Главният прокурор на Република България Иван Гешев е на работно посещаване в Република Турция, където ще се срещне с министъра на вътрешните работи Сюлейман Сойлу и министъра на правораздаването Бекир Боздаг. От българска страна в делегацията взе участие и завеждащият отдел „ Международен “ при Върховната касационна прокуратура Цветомир Йосифов. В Анкара в границите на диалозите сред ръководителите на българската и турската прокуратури ще бъдат разисквани наказателноправни въпроси от съвместен интерес и битката с тероризма.

Докато напъните на Иван Гешев обаче са съсредоточени върху общите старания по противопоставяне на засиления миграционен напън в района и секване активността на трансграничните канали за този тип престъпност, в София депутатите ще разискват законодателни промени за следствие на основния прокурор и опциите за неговото премахване.

Те са импортирани от Министерския съвет и следва народните представители от правната комисия да ги гледат на първо четене. Помените са в Наказателно-процесуалния кодекс и Закона за правосъдната власт и с тях се възнамерява ограничение пълномощията на обвинител №1 и опцията за неговото наказателно гонене.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР