Главният прокурор Иван Гешев поиска да бъде изслушан на закрито

...
Главният прокурор Иван Гешев поиска да бъде изслушан на закрито
Коментари Харесай

Гешев иска да бъде изслушан от депутатите по разследвания за корупция и търговия с влияние

Главният прокурор Иван Гешев изиска да бъде изслушан на закрито съвещание в Народното събрание по отношение на досъдебни производства за корупция по високите етажи на властта и търговия с въздействие. Това оповестиха през днешния ден от държавното обвиняване.

За задачата Гешев е изпратил писмо до ръководителя на 49-ото Народно заседание Росен Желязков.

„ Изслушването е поискано на съображение член 26 от Правилника за организацията и активността на Народното събрание, който планува разискване с народните представители на активността на прокуратурата и проверяващите органи, в това число при зародили усложнения в реализиране на функционалностите им “, се показва още в известието без да се конкретизира какви са усложненията и кои са съответните следствия.

Главният прокурор показва, че чуването следва да се организира при „ закрити врата поради съдържаща се в досъдебните производства сензитивна информация “.

В писмото се акцентира, че отбраната на независимостта на правосъдната власт е неразривно обвързвана с прозрачността и съдействието с другите управляващи. Откритият разговор би спомогнал за одобряване на европейските стандарти за гарантиране на непоклатимост и правдивост за обществото, показва Иван Гешев, представен от пресцентъра си.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР