Главният изпълнителен директор на TikTok Шоу Цзъ Чу беше изслушан

...
Главният изпълнителен директор на TikTok Шоу Цзъ Чу беше изслушан
Коментари Харесай

Изпълнителен директор на TikTok се опита да защити приложението си пред Конгреса на САЩ

Главният изпълнителен шеф на TikTok Шоу Цзъ Чу беше изслушан за първи път пред Конгреса на Съединени американски щати. Това идва в миг, когато политическата стихия към притежаваната от Китай платформа се ускорява, а администрацията на Байдън заплашва да забрани напълно приложението в Съединени американски щати.

Изслушването трябваше да обясни редица въпроси към обществената мрежа, в това число за нездравословното наличие в нея и евентуалната интервенция на Пекин, само че доста от тези въпроси останаха без особена конкретика.

TikTok, която е благосъстоятелност на китайската компания ByteDance, от дълго време е подложена на рецензии поради данните, които съхранява за американските консуматори - данни, за които законодателите се притесняват, че могат да попаднат в ръцете на китайското държавно управление. Въпреки че платформата неведнъж е отричала тези изказвания, членовете на Конгреса от двете огромни партии се сплотиха в недоволството си.

Те притиснаха Чу по отношение на присъединяване на Китай в приложението. Конгресменът от Републиканската партия Кати Макморис Роджърс съобщи, че TikTok " умишлено е позволила опцията китайската комунистическа партия да има достъп до данните на американските консуматори ".

Изпълнителният шеф обаче отхвърля отива, като показва, че " ByteDance не е сътрудник на Китай или на която и да е друга страна ". Той употребява чуването си, с цел да се опита да успокои опасенията на законодателите по отношение на практиките за обработка на данни и се ангажира, че няма да разреши на китайското държавно управление да въздейства по какъвто и да е метод на TikTok.

Думите му обаче бяха като глас в пустиня, защото многочислените членове на Конгреса не престанаха да прекъсват показанията му, с цел да кажат, че просто не му имат вяра.

Чу сяда на горещия стол пред Конгреса в миг, в който някои законодатели възобновяват апелите за възбрана на приложението в Съединените щати заради хипотетични опасения за националната сигурност. Редица страни, в това число Съединени американски щати и Англия, към този момент вкараха възбрана на приложението на държавни устройства.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР