Главният икономист на Българската банка за развитие Илия Лингорски е

...
Главният икономист на Българската банка за развитие Илия Лингорски е
Коментари Харесай

Илия Лингорски влиза в ръководството на БНБ от квотата на Румен Радев

Главният икономист на Българската банка за развиване Илия Лингорски е назначен в управителния съвет на Българска народна банка от квотата на президента Румен Радев. 

Лингорски заема мястото на Елица Николова, чийто 6-годишен мандат ще изтече през лятото на 2022 г. 

Бившият зам.-министър на финансите в кабинета " Сакскобургготски " ще встъпи в служба на 18 юни. 

Назначението се случва дни след следващия неуспех на процедурата за избор на нов шеф на Българската национална банка на мястото на Димитър Радев. Кандидатът на Има Такъв Народ Любомир Каримански не съумя да събере повече от 58 гласа в пленарната зала, откакто трите останали политически сили в ръководещата коалиция отхвърлиха да поддържат номинацията му. 

Илия Лингорски е някогашен зам.-председател на Национална движение „Симеон Втори", бил е в екипа на Милен Велчев в Министерството на финансите, а по-рано - създател на Българския сити клуб в Лондон, чийто ръководител е синът на Симеон Сакскобургготски принц Кирил. Лингорски е бил член на Международната капиталова банка и Международната банка за икономическо съдействие. От 2017 година е основен икономист на ББР, а от 2020 година става основен икономист и на Атлантическия клуб в България. 

През 2021 година той беше един от участниците във форума " Три морета " в София, като ББР е претендент за финансиране на няколко инфраструктурни поректа по капиталовия фонд на самодейността. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР