Главна дирекция Национална полиция към МВР отчита спад на тежките

...
Главна дирекция Национална полиция към МВР отчита спад на тежките
Коментари Харесай

МВР отчита спад на тежките катастрофи по време на Великденските празници

Главна дирекция " Национална полиция " към Министерство на вътрешните работи регистрира спад на тежките пътнотранспортните катастрофи, зародили по време на Великденските празници тази година, оповестиха от пресцентъра на вътрешното министерство.

За интервала от 2 до 6 май т.г са регистрирани 63 тежки произшествия, при които е умрял едни човек и 88 са ранените. От Министерство на вътрешните работи показват, че т.г. произшествията на пътя са с девет по-малко, починалите са с шестима по-малко, а ранените – с осем по-малко спрямо великденските празници през 2023 година, когато са регистрирани общо 72 катастрофи, със седем починали и 96 ранени.

За интервала от 30 април до 6 май са регистрирани общо 93 тежки произшествия с двама починали и 127 ранени, допълват от полицията.

Според Министерство на вътрешните работи спадът на случаите се дължи на проявената дисциплинираност на водачите и на подхванатите превантивни полицейски дейности.

По данни на Министерство на вътрешните работи от началото на месеца в страната е имало 80 тежки катастрофи с един умрял и 109 ранени. От началото на годината са станали 2093 тежки произшествия, в които са умряли 114 души, а 2595 са потърпевши, предава Българска телеграфна агенция. 

При съпоставяне с данните за починалите (151) през същия интервал на 2023 година се регистрират 37 по-малко жертви на пътя през 2024 година

Вчера от Министерство на вътрешните работи оповестиха, че на Великден в страната са открити общо 34 водачи, качили се зад кормилото след приложимост на алкохол. Под влияние на наркотични субстанции или техни аналози са засечени да карат девет водачи, седем са отказали тестване.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР