Юрген Клоп написа отворено писмо, публикувано на специална страница във

...
Юрген Клоп написа отворено писмо, публикувано на специална страница във
Коментари Харесай

Благодаря! Обичам ви и съм ви задължен - Клоп се сбогува с град Ливърпул в открито писмо

Юрген Клоп написа отворено писмо, оповестено на специфична страница във вестник " Ливърпул Ехо " тази заран, в деня на последния му мач като управител на Ливърпул.

Днес в 18:00 часа стадион " Анфийлд " ще изпрати индивида, който му върна вярата в успехите и в това, че " алените " могат още веднъж да се мерят с най-силните тимове в Европа.

Мачът на тима против Уулвърхемптън ще е прощаване с Клоп (ще се предава у нас по Диема спорт 3), а в часовете преди него извънредно персоналното и прочувствено писмо към жителите на Ливърпул към този момент ще се чете от всеки. Ето го:

" Скъпи жители на Ливърпул,

Преди да дойда тук преди 9 години в никакъв случай не съм писал писмо в живота си. Нито отворено, нито каквото и да било друго. Сега пиша второ за " Ливърпул Ехо " (първото бе след купата през 2020-а).

Показателно е.

Този вестник играе огромна роля в живота на хората в града и по тази причина избрах него. Това е моят метод да приказвам с колкото може повече от тях едновременно.



За мен пристигна моментът да ви кажа " сбогом ". Знам, че това от дълго време не е вест, само че е значимо да ви кажа това, което желая да ви кажа.

Ливърпул в моите очи е градът с необятно разтворени за прегръдка ръце. Място, което те приема с " добре пристигнал ", без да се интересува кой си и от кое място идваш. Радва се да се те направи част от себе си.

Не мога да бъда по-горд от обстоятелството, че и аз станах част от него.

А подобен град, който ти дава такова " добре пристигнал ", заслужава уместно " довиждане ".

Мога да напиша хиляди неща в този миг.

Толкова мигове, които остават специфични вечно в сърцето ми - на и отвън терена. Толкова мемоари... Те ще са с мен до последния ми ден.

Ако си от този град, ти не просто си подготвен да се бориш. Ти постоянно го правиш. Винаги си дружно с тези към теб. При всевъзможни условия, даже срещу ориста, логиката и всичко, което се случва. Ако е допустимо да победиш, ти подкрепяш този до теб и искаш да победиш. А това ми подхожда идеално - харесах го от първия ден.

Да получа почетния знак и ключа от града за мен е един от най-гордите и значими моменти в живота ми. Аз съм едно момче от немската провинция, от Блек Форест (недалеч от Щутгарт). И да ме одобряват за собствен в град Ливърпул е особено.

Парадите с тима - уау. Незабравими.

Да споделим успехите си с почитателите, с хората из улиците... Това е ливърпулският метод. Направихме го и през 2022-ра с два извоювани трофея, макар че разочарованието от изгубения край (в Шампионската лига) бе голямо. И те отново бяха там, на улиците - с нас.

Това е град на музиката, само че и град на футбола.



Където и да идеш в Ливърпул, хората просто желаят да приказват за футбол. И всяка дума, които произнасят, е цялостна със пристрастеност.

Естествено, аз съм от " алената " страна на града. Но същите думи важат за " синята " част - за хората от Евертън.

В неделя е последният ми мач, в който ще повеждам Ливърпул като управител. Това ще е още един късмет да създадем почитателите щастливи с играта ни. Но и опция да си взема довиждане с хората на трибуните. И да си спомним дружно какво изживяхме в този интервал.

Искам да им благодаря - и на тях, и на целия град Ливърпул. Затова, че живях тук, работих тук и ме накарахте да се усещам вкъщи си тук. Аз и моето семейство се влюбихме в града. И сме му доста задължени.

Желая всичко най-хубаво на хората в този град отсега нататък. Вие го заслужавате.

Благодаря ви за всичко. С обич, Юрген. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР