Наскоро руските сили засилиха усилията си за превземане на важния

...
Наскоро руските сили засилиха усилията си за превземане на важния
Коментари Харесай

ISW: Русия стяга обръча около Часов Яр

Наскоро съветските сили ускориха напъните си за завладяване на значимия от оперативна позиция град Часов Яр, пробвайки се да се възползват от това, че настъпателните им интервенции в северната част на Харковска област и продължаващите настъпателни интервенции в Източна Украйна са довели до по-голям напън върху украинските сили в целия спектакъл на военните дейности.

Това се показва в дневния разбор на Института за проучване на войната (ISW).

Руските сили евентуално се приготвят за втората фаза на настъпателната си интервенция в северната част на Харковска област, която се допуска, че имат намерение да стартират след предстоящото завладяване на Волчанск.

Президентът Володимир Зеленски очерта и условията към материалните средства на Украйна за битка с въздушното предимство на Русия и за отбрана от съветската въздушна опасност, изключително поради наложените от Съединени американски щати ограничавания на Украйна, които й не разрешават да нанася удари по цели на съветска територия и въздушно пространство.

Съобщава се, че украински публични лица са поискали от президентската администрация на Съединени американски щати да облекчи ограничаването за потребление на оръжия, предоставени от Съединените щати за нанасяне на удари по военни цели в Русия.

Зеленски означи, че Украйна би трябвало да преодолее провокациите, свързани с човешките запаси, с цел да противодейства на настъплението на целия фронт в Украйна.

Новият украински закон за мобилизацията влезе в действие на 18 май и ще помогне на Украйна да стабилизира апарата си за генериране на сили на фона на продължаващите ограничавания във връзка с човешките запаси.

Заместник-председателят на съветския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев прикани плануванаъа от Русия " буферна зона " да обхване цяла Украйна, което демонстрира, че концепцията на Кремъл за буферна зона е фино скрито опрощение за отдавнашното желание на Москва да подчини цяла Украйна и евентуално е опит за продобиване на вътрешна поддръжка за съветските военни дейности.

Основателят на обвързвания с Кремъл канал " Рибар " в Telegram Михаил Звинчук даде извънредно обществено изявление, в което разкритикува съветското Министерство на защитата (МО) и изрече догатки за вероятни промени в него.

Ако Кремъл разреши на определени видни съветски военни блогъри да усилят рецензиите си към съветското МО, публичният напън може да нарасне в интерес на промени, които, в случай че бъдат осъществени, биха подкрепили военните старания на Русия в Украйна.

На 18 май грузинският президент Саломе Зурабишвили наложи несъгласие на законопроекта за " задграничните сътрудници " в съветски жанр, само че ръководещата партия " Грузинска фантазия " евентуално ще го преодолее през идващите седмици.

Зеленски сподели това в телефонен диалог с полския министър председател Доналд Туск.

Руската работа на BBC News заяви на 18 май, че съветските военни управляващи в Астана, Казахстан, са задържали съветски чиновник на договорна работа (контрактник) за дезертиране на 23 април - първият сходен случай в Казахстан.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР