Гласувах за развитието на София като модерна европейска столица, каквато

...
Гласувах за развитието на София като модерна европейска столица, каквато
Коментари Харесай

Румен Радев за доклада на ДАНС: Очаквам компетентните органи да оповестят кои са играчите и мотивите за този акт

Гласувах за развиването на София като съвременна европейска столица, каквато всички българи желаеме и имаме правото да забележим. Това сподели президентът Румен Радев пред публицисти незабавно откакто упражни правото си на избор в столичната гимназия по превоз " Макгахан ".

" Най-важното през днешния ден е да се гласоподава всеобщо, да се обезпечи успокоение в изборния ден и да има убеденост, че всеки българин ще получи правилно ценене на своя глас ", уточни президентът.

По отношение на отчета на ДАНС, Радев сподели, че дали има нещо притеснително, ще открият способените органи:

" Ние имаме потребност от незабавно възобновяване на доверието в изборния развой. Затова чакам способените органи в най-скоро време да извършат своето следствие и да оповестят кои са играчите и претекстовете за този акт. "

По думите му, ДАНС са подчинени директно на Министерския съвет и персонално на премиера, а президентът единствено назначава с декрет ръководителя.

" Този случай повдига някои забавни въпроси по отношение на кадровата политика на ръководещите. Ии заместник-министъра на електронното ръководство, и заместник-председателя на ДАНС, които са директно забъркани в този меко казано скандал, са предопределение на ръководещите ", акцентира Радев.

Той сподели още, че почита решението на ЦИК да се гласоподава единствено с хартиени бюлетини като самостоятелен орган, само че по думите му, дали е вярно или законосъобразно това - ще реши съдът.

Източник:БНТ

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР