Гласувах за достойното бъдеще на София и за достойното управление

...
Гласувах за достойното бъдеще на София и за достойното управление
Коментари Харесай

Радев отложи казуса с шефа на ДАНС за утре, днес гласува за достойно бъдеще на София

Гласувах за достойното бъдеще на София и за достойното ръководство на нашата столица.Това съобщи президентът Румен Радев откакто упражни правото си на глас.

„ В днешния ден желая да прикани всички жители да не позволяват по никакъв метод да бъдат изолирани от изборния развой, в противен случай –трябва всеобщо да гласуваме, тъй като от гласа на всеки един зависи нашето лично бъдеще, бъдещето на нашето обитаемо място и на България “, сподели президентът.

Попитан за настояването на оставката на шефа на ДАНС от страна на премиера акад. Николай Денков, Радев сподели: „ Днес всички дефинираме образа на локалната власт и нашето бъдеще, по тази причина не би трябвало да позволяваме публичният фокус да бъде сменен. Има време и на следващия ден за тези въпроси. “

Президентът изрази вяра след тези избори ще бъде изработен един изчерпателен разбор на всичко това, което се случи, с цел да не се повтаря отсега нататък. „ Всички виновни институции с ангажимент по тези избори би трябвало да създадат доста бездънен разбор, доста явен доклад и да забележим къде се скъсаха нещата, тъй че през днешния ден да има такава ниска изборна интензивност “, уточни той.

Радев прикани институциите да създадат всичко допустимо да се възвърне доверието в изборите, в това число в машините. „ Това е извънредно значимо, тъй като машините потвърдиха своята успеваемост в битката с недействителния избор и с безобразното попълване – къде умишлено, къде не на изборните протоколи “, добави той.

Държавният глава уточни, че явно би трябвало да има промени в изборното законодателство. „ Но вижте, не може всеки парламент да се занимава непрестанно с промени в изборното законодателство. Това обърква и изборната администрация, подготовката на хората в тази администрация, объркват най-после и гласоподавателите “, сподели той и добави, че би трябвало да има промени, само че те да бъдат ясно фокусирани върху изсветляването на изборния развой.

Радев се обърна към всички институциите, ангажирани с изборите, и към изборната администрация с думите „ да създадат всичко належащо, тъй че да има изсветляване, гарантиране на честността на вота посредством правилното отчитане на всеки един глас “. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР