Гласовете, които се купуват по избори в България, варират между

...
Гласовете, които се купуват по избори в България, варират между
Коментари Харесай

Купените гласове на избори у нас стигали 250 хиляди

Гласовете, които се купуват по избори в България, варират сред 200 и 250 хиляди. Цифрата зависи от това защо са изборите, а при локалния избор тя е най-голяма

Това изясни в студиото на Bulgaria ON AIR политическият анализатор Стойчо Стойчев.

Той акцентира още, че по избори имаме и публично купени гласове посредством тези на покровителите на политическите партии.

Тези заключения Стойчев е направил след 4-годишно проучване, което обгръща всички провеждани избори в България от 2014 година до момента. Изследването му е поместено в първата книга на политическия анализатор "Контролираният и платен избор като инструмент за завземане на страната от проведени незаконни мрежи: политически опасности и трендове ".

"Смело би било да кажем една трета от подадените гласове да са следени по един или различен метод, само че за какво не ", сподели Стойчо Стойчев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Политическият анализатор изясни още, че към този момент е представял резултатите от своето проучване на разнообразни международни и европейски конгреси.

"Като цяло от сътрудниците ми от балканските страни получавам доста мнения, че нещата при тях са сходни, да не кажа същите ", показа още Стойчев. По думите му след показване на проучването в Делхи, индийските му сътрудници са споделили, че и при тях практиките са сходни.

"Абсолютно уверено настоявам, че нещата не могат да се трансформират с смяна в нормативната база ", сподели още той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР