Гигантска нова статуя на Христос, строена в южната част на

...
Гигантска нова статуя на Христос, строена в южната част на
Коментари Харесай

В Бразилия издигат гигантска статуя на Исус, по-голяма от тази в Рио

Гигантска нова скулптура на Христос, строена в южната част на Бразилия, ще се издигне даже по-високо от емблематичната скулптура на Христос Изкупителя, която гледа към Рио де Жанейро, заяви Агенция Франс Прес, представени от БГНЕС.
Тази седмица към статуята, която се построява от 2019 година в град Енкантадо, щата Рио Гранде ду Сул, бяха добавени глава и разперени ръце.
Завършването на паметника е планувано за края на тази година, заяви Асоциацията на приятелите на Христос, която координира работата.
" Това е ден за празнуване, за лоялност ", сподели Гилсън Конзати, локален консултант и наследник на Адроалдо Конзати, политикът, който замисли концепцията. По-големият Конзати, който беше кмет на града, умря през март от затрудненията при COVID-19.
Статуята, която ще бъде наречена Христос Покровителят, ще бъде висока 43 метра, в това число нейния фундамент, което я прави една от най-високите скулптури на Христос с разперени ръце. Той ще мери 36 метра от ръка на ръка и ще има вътрешен асансьор и наблюдателна площадка покрай върха.
За съпоставяне Христос Изкупителят е с височина 38 метра, в това число пиедестала, а от ръка до ръка дистанцията е 28 метра.
Този октомври ще означи своя 90-и рожден ден.
Енкантадо, град с 22 000 души, се намира на 145 километра северозападно от столицата на щата Порто Алегре. Проектът има за цел да вдъхне религия и да насърчи туризма в региона, споделят неговите уредници.
Екип от баща-син скулптори, Дженезио и Маркус Моура, управлява работата.
Бюджетът на плана от 2 милиона реала (350 000 долара) се финансира напълно посредством дарения, съгласно доброволческата Асоциация на приятелите на Христос. Групата продължава да набира средства. Уебсайтът й даже съдържа лотария на автомобил.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР