Германското правителство препоръчва на отделните провинции да продължат ограниченията за

...
Германското правителство препоръчва на отделните провинции да продължат ограниченията за
Коментари Харесай

Германия продължава ограниченията за социални контакти, но иска и смекчаване

Германското държавно управление предлага на обособените провинции да продължат рестриктивните мерки за обществени контакти до 29 юни, само че в същото време да ги смекчат. Това написа през днешния ден в. " Билд ", като се базира на държавен план, който се чака през днешния ден да бъде утвърден от районните ръководители, съобщи ТАСС.

Според централните управляващи до края на юни събиранията на публични места не трябва да включват над 10 души. Остава в действие и правилото за съблюдаване на отдалеченост от метър и половина. Всяка провинция е оправомощена сама да взема решения за отхлабване на режима, припомня ТАСС.

Медиите в страната разгласиха през вчерашния ден спорни информации: някои писаха за продължение на рестрикциите до 6 юни, други - до 6 юли.

Заразените с ковид в Германия са общо към 179 хиляди души и 162 хиляди към този момент са оздравели.

Страната последователно подвига рестриктивните мерки, наложени поради пандемията преди над 2 месеца. В множеството федерални провинции към този момент работят музеите, детските градини и учебните заведения. От по-миналата седмица са отворени също заведенията за хранене и питейните заведения, само че там се съблюдават строго ред ограничаващи правила, показва организацията.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР