Германското правителство очаква срива на икономиката през 2020 година да

...
Германското правителство очаква срива на икономиката през 2020 година да
Коментари Харесай

Светлина в тунела: Сривът за икономика №1 в Европа може да не е толкова страшен

Германското държавно управление чака срутва на стопанската система през 2020 година да е по-малък от по-рано предстоящото. Това твърди осведомен, визирайки прогноза, която следва да бъде оповестена във вторник.

Управляващата коалиция в най-голямата стопанска система в Европа предвижда през април, че свиването на брутния вътрешен артикул (БВП) може да доближи 6,3% в края на декември. Подобен спад би бил най-сериозният от Втората международна война насам. Според показаните тогава упования възобновяване през идната година щеше да подсигурява напредък от към 5,2%.

Сега следва министърът на стопанската система на Германия Петер Алмайтер да показа обновената прогноза, съгласно която спадът ще е стеснен.

Активността в страната съумя да направи мощно завръщане откакто се срина през второто тримесечие. Това докара до събуждането на оптимизма в бизнеса през този месец, като упованията на фирмите са, че стопанската система ще продължи да върви по дългия път на възобновяване, написа Bloomberg.

За да облекчи натиска на пандемията върху Брутният вътрешен продукт немското държавно управление суспендира заложените в конституцията ограничавания за дълга като част от въведената огромна стратегия от тласъци. Въпреки това финансовият министър Олаф Шолц уточни, че не чака Брутният вътрешен продукт да се върне към предкризисните си равнища преди края на 2021 година.

Според източници на Reuters в сегашната прогноза ще бъде заложен спад от под 6% за 2020 година. Също по този начин се чака тази за 2021 година да бъде ревизирана в позитивна посока.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР