Германският министър на икономиката Петер Алтмайер призова днес Европа да

...
Германският министър на икономиката Петер Алтмайер призова днес Европа да
Коментари Харесай

Германия: Европа да остане единна на фона на напрежението в търговията със САЩ

Германският министър на стопанската система Петер Алтмайер прикани през днешния ден Европа да остане единна на фона на възходящото напрежение в търговията със Съединени американски щати, като означи, че не е ясно по какъв начин ще завърши срещата на върха на Г-7, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Имаме сериозна обстановка, която не е от нощес или тази заран, а от миналите няколко седмици, сподели Алтмайер пред телевизия Цет Де Еф.

Той акцентира значимостта на европейското единение по въпроса за свободната търговия и икономическите ползи.

Лидерите на Г-7, чиято среща в Канада стартира през днешния ден, са по-разделени от всеки път в 42-годишната история на групата на най-богатите стопански системи, като политиката на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп " Америка преди всичко " рискува да провокира международна комерсиална война и бездънен дипломатически раздор.

Тръмп вкара високи мита за стоманата и алуминия и заплаши да вкара цени и за автомобилния импорт. Решенията му да се отдръпна от нуклеарното съглашение с Иран и Парижкото съглашение за климата също ускорява напрежението.

Алтмайер сподели, че Европейски Съюз дълго се е въздържал да наложи свои мита, само че е предизвестил, че може да прибегне до тях, в случай че няма различен избор.

Европейските водачи остават ангажирани с концепцията за продължение на разговора със Съединени американски щати, в случай че и двете страни имат предпочитание да създадат отстъпки, сподели той, въпреки да няма признаци за това сега.

Главният изпълнителен шеф на промишления конгломерат Сименс (Siemens) Джо Кезер също насочи предизвестие за задълбочаване на трансатлантическия търговски спор.

" Засилването на напрежението в никакъв случай не е добър отговор. Затова би трябвало да намерим области, по които имаме единодушие, " сподели той в Мюнхен.

Германският външен министър Хайко Маас уточни пред вестник " Зюддойче цайтунг ", че Съединени американски щати остават най-близкият сътрудник на Германия отвън Европа, само че има обилни разлики, които не могат да бъдат подценени ".

Той подлага на критика дейностите на Тръмп по отношение на иранското съглашение, търговията и климатичните промени, като сподели, че американският президент умишлено подценява негативните последствия, които имат неговите решения за Европа, съсредоточавайки се напълно върху ползите на Съединени американски щати.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР