Германският канцлер Олаф Шолц каза, че не се чувства провокиран

...
Германският канцлер Олаф Шолц каза, че не се чувства провокиран
Коментари Харесай

Шолц: Ядрената енергия е приключена тема

Германският канцлер Олаф Шолц сподели, че не се усеща предизвикан от настояването на съдружните сътрудници от Свободната демократическа партия за прекъсване на деинсталацията на атомните електроцентрали и счита, че въпросът е решен, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

В " Интервю на седмицата " по радио " Дойчландфунк " той отхвърли концепцията, че настояването е провокация, ориентирана персонално към него. Шолц направи изказването си единствено няколко дни откакто държавното управление се споразумя да работи по-спокойно.

" Ядрената сила е завършена тематика. Вече не се употребява в Германия. Постепенното прекратяване е осъществено със закон. Темата за нуклеарната сила е безперспективна в Германия ", сподели той.

" Свободните демократи " насочиха настояването си на фона на все по този начин високите цени на електрическата енергия, които са в тежест на стопанската система и най-много на енергоемката индустрия. Парламентарната група на социалдемократите на Шолц и " Зелените/Съюз 90 " приканват за избрана и субсидирана от страната цена на електрическата енергия за индустрията. " Свободните демократи " са срещу, а самият Шолц демонстрира песимизъм.

В изявлението си канцлерът изиска предложение за финансиране. " Разбира се, това би трябвало да бъде част от всяка полемика, в случай че някъде вложите милиарди, от къде ще ги вземете ", сподели той.

" Трябва да сме сигурни, че Германия има структурно на ниска цена произвеждане на сила. Правим това паралелно с разширението на възобновимите енергийни източници, даже с темпове, които не са били присъщи за преди ", сподели Шолц.

" Между другото, вършим това и с развиването на атомна мрежа, където нужните решения ще бъдат взети през тази и при започване на идната година ", изясни още канцлерът.

Освен това той съобщи, че не е обезкуражен от слабите резултати в социологическите изследвания за федералното държавно управление, както и тези и за него персонално, и ще продължи да води политиката си. Той уточни натрупването на многочислени рецесии - коронавирусът, изменението на климата, глобализацията, войната на Русия в Украйна.

" Важно е да не се оставяме да ни отклонят от пътя, а да следваме явен курс, чиято цел е бъдещата жизненост на страната ни ", акцентира Шолц.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР