Германският канцлер Ангела Меркел съобщи в понеделник, че предзиборната платформа

...
Германският канцлер Ангела Меркел съобщи в понеделник, че предзиборната платформа
Коментари Харесай

Германия планира нов закон за привличане на квалифицирани имигранти

Германският канцлер Ангела Меркел заяви в понеделник, че предзиборната платформа на нейната партия Християн-демократически съюз (ХДС) включва проект за нов имиграционен закон. Това е част от задачата на обичайна десница за основаване на нови работни места и увеличение на заетостта.

В документа, квалифициран взаимно с баварските сътрудници от Християн-социалния съюз (ХСС), се планува до 2025г. безработицата да бъде на практика ликвидирана,т.е. да слезе под 3%. Законът за имиграцията ще е от особена изгода за квалифицираните фрагменти, защото би трябвало да се запълни недостиг от експерти на немския трудов пазар.
" Бъдещият ни план за Германия значи разцвет и сигурност за всички ", сподели Меркел на конференция в Берлин по-малко от 100 дни преди федералните избори на 24 септември.
КАКВО ОБЕЩАВАТ ХДС и ХССДанъци и финанси- без трупане на нови отговорности за държавата- намаление на налога върху приходите с общ годишен резултат 15 милиарда евро годишно (основният резултат ще е за дребния и междинен бизнес- повишение от 54 на 60 хиляди на прага за облагане на приходите с най-високата ставка (42%)- Германия и Франция ще опитат да хармонизират равнищата на корпоративните си налози
- подготвеност да се работи с Париж за насърчаване на еврозоната малко по малко, само че без единодушие за шерване на отговорността на задълженията на страните в нея.Икономика и инвестиции- цялостна претовареност до 2025 година, разбирана като безработица под 3%- строителство на 1.5 милиона жилища за целия парламентарен мандат
- данъчни облекчения за ново строителство за да се понижи натискът да повишение на наемите за жилища- увеличение до 2025 година от 3 на 3.5% от Брутният вътрешен продукт на каузи на разноските за проучвания и разработки.Външна политика- " План Маршал " за Африка- отменяне на пълноправно участие за Турция- увеличение на разноските за развиване на други страни в съответствие 1:1 с растежа на тези за защита.Сигурност- поддръжка за съюза за сигурност на ЕС- увеличение на служителите на реда в страната с 15 000 души- разгръщане на видеонаблюдението.Грижа за семейството- увеличение на детските надбавки с 25 евро на месец за всяко дете- освободени от налози помощи за фамилии с деца, които ще се осъществят на две степени; първата степен е на стойност 4 милиарда евро- право на целодневна грижа за децата от началното обучение, като страната поема част от разноските.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР