Германският канцлер Ангела Меркел пристига днес на двудневно посещение в

...
Германският канцлер Ангела Меркел пристига днес на двудневно посещение в
Коментари Харесай

Брутални мерки за сигурност преди посещението на Меркел в Гърция! Забраниха протестите!

Германският канцлер Ангела Меркел идва през днешния ден на двудневно посещаване в Атина, което ще е първата й аудиенция в Гърция за последните четири години, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Меркел ще се срещне с гръцкия министър председател Алексис Ципрас, с президента Прокопис Павлопулос, с водача на опозиционната партия Нова народна власт Кириакос Мицотакис.

Според информации на гръцки медии се чака Меркел да разиска с гръцките представители интернационалните и районни въпроси, стопански въпроси и вложенията. Основно внимание обаче евентуално ще бъде отделено на казуса, обвързван с вероятността за ратификация от гръцкия парламент на Преспанското съглашение със Скопие.

Меркел ще се срещне през днешния ден с Ципрас, след което двамата ще дадат взаимна конференция. Утре немският канцлер ще постави венец пред паметника на Незнайния боец край стената на гръцкия парламент, след което тя ще бъде призната от гръцкия президент Павлопулос в президентския замък.

Местните медии отделят внимание на плануваната среща на Меркел с опозиционния водач Кириакос Мицотакис, който споделя, че партията му ще гласоподава против съглашението със Скопие.

Според информация на телевизия Open към две хиляди гръцки служители на реда ще наблюдават за сигурността по време на визитата на Меркел в Атина. Ще бъде засилена защитата пред посолството на Германия и към немските компании, както и край Германското учебно заведение в Атина, което евентуално ще бъде посетено от Меркел.

Също по този начин ще бъдат засилени ограниченията за сигурност в центъра на столицата поради редица планувани митинги.

Гръцката полиция забрани протестните демонстрации и манифестации в центъра на Атина. Забранени са шествия и събирания на групи хора и в предградията.

Изданието "Иефимерида " написа, че все пак доста неправителствени организации и анархисти приготвят "горещо посрещане " за немския канцлер.

Планира се митингите да стартират в 18 ч. към Атинския университет в центъра на града, до момента в който Меркел се среща с Ципрас. Демонстрантите имат намерение да тръгнат от университета към гръцкия парламент, а по-късно към представителството на Европейски Съюз в Атина, с цел да стачкуват против "радушния банкет, оказван на представителката на немския империализъм Ангела Меркел ".
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР