Германските министри на външните работи и отбраната - Аналена Бербок

...
Германските министри на външните работи и отбраната - Аналена Бербок
Коментари Харесай

Германски министри предлагат тройно увеличение на помощта за Украйна

Германските министри на външните работи и защитата - Аналена Бербок и Кристин Ламбрехт, приканват за доста нарастване на военната помощ за Украйна. В писмо до финансовия министър Кристиан Линднер Бербок и Ламбрехт упорстват 697 млн. евро, които към този момент са планувани в немския бюджет за 2023 година за подкрепяне на украинската войска, да бъдат увеличени на към 2.17 милиарда евро. Писмото е било забелязано от немската осведомителна организация DPA, предава RFE/RL.

Увеличаването на бюджета за помощи е належащо, с цел да може Германия " осезаемо и очевидно да поеме отговорността, която нашите интернационалните сътрудници чакат от нас ", декларират министрите в писмото. Увеличеният бюджет ще помогне на Берлин също по този начин да " отбрани личните си стратегически ползи ", допълват те.

Неотдавна Линднер беше подложен на напън да финансира избавителния пакет за енергетиката на Берлин в размер на 200 милиарда евро посредством специфичен фонд отвън бюджета, с цел да се съблюдава лимита на дълга на Германия. Според Бербок и Ламбрехт увеличеният бюджет за Украйна също би трябвало да бъде финансиран посредством специфичен фонд, оповестява Euractiv.
Реклама
Бюджетните политики се оказаха в основата на раздора за ръководещата коалиция в Германия. Докато социалдемократите и зелените приканват за обществени вложения в обществени действия и такива в региона на климата, изключително в изискванията на енергийна рецесия и нараснали разноски за живот, демократичната партия на Линднер FDP е решена да се придържа към предизборното си заричане за невъвеждане на нови налози и уравновесен бюджет.
Критики към Берлин
Берлин неведнъж е бил подложен на критика от управляващите в Украйна, както и в самата Германия, за отхвърли си да изпрати тежки оръжия, като да вземем за пример бойни танкове, на Украйна. Берлин декларира, че желае да координира всички сходни дейности със своите съдружници.

На 22 октомври украинският министър председател Денис Шмихал е изискал от Германия спомагателна военна помощ допустимо най-скоро, предава RFE/RL, базирайки се на Frankfurter Allgemeine Zeitung. Шмихал е декларирал, че Киев " с неспокойствие " чака доставката на нови муниции, които са нужни " в този миг ". Той също по този начин е добавил, че са нужни заглушители, с цел да се противодейства на 20-30 ирански безпилотни дронове камикадзе ", които Русия всекидневно изстрелва против Украйна.

Украинският министър председател също по този начин похвали неотдавна доставената немска зенитно-ракетна система Iris-T, като съобщи, че тя се употребява и " към този момент е избавила доста, доста животи ", както и че замразените в чужбина съветски активи би трябвало да бъдат употребявани за възстановителни действия в Украйна, като добави, че вредите от нападението на Москва до момента възлизат на " повече от 750 милиарда $ ".
Реклама Свързани публикации Съединени американски щати обмислят изпращане на остарели Противовъздушна отбрана системи HAWK в Украйна 26 октомври 2022, 10:07 Репортаж | Тбилиси не има вяра на сълзи 21 октомври 2022, 06:03 Защо глобите против Русия заобикалят нуклеарната енергетика 20 октомври 2022, 09:17 Защо Италия укрепва защитата на България 18 октомври 2022, 14:57 Съединени американски щати предизвестиха за наказания против снабдители на оръжие за Русия 17 октомври 2022, 12:57 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Свят
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР