Германските медии ARD и ZDF ще подновят излъчването на репортажи

...
Германските медии ARD и ZDF ще подновят излъчването на репортажи
Коментари Харесай

Големите германски медии ARD и ZDF подновяват излъчването от Москва

Германските медии ARD и ZDF ще възобновят излъчването на репортажи от Москва през идващите дни, оповестява Spiegel.

След съвсем едноседмично спиране поради политическата, икономическата и обществената обстановка в Русия компанията в Кьолн е разрешила предаванията от съветската столица.

Репортажите бяха спрени поради закона, признат от Руската федерация, съгласно който разпространяването на хипотетична погрешна информация от медиите за съветските въоръжени сили може да се санкционира с високи санкции и до 15 години затвор.

Според в съгласие изказване на ARD и ZDF последствията от новия медиен закон към този момент са проучени и е било решено след консултациите с медийните сътрудници да се възобновят репортажите от студиата в Москва.

" Московските репортери на ARD и ZDF ще рапортуват за решенията на съветското управление, само че също и за реакциите на гражданското общество, да вземем за пример митинги против войната, реакциите на съветския хайлайф или съответния резултат от глобите върху всекидневието на съветски жители ", написа още в известието, представено то Spiegel.

Медиите показват, че в случай че има смяна в изискванията, излъчванията от съветската столица могат още веднъж да бъдат спрени.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР