Германската Свободна демократическа партия (СвДП) избра Кристиан Линднер за свой

...
Германската Свободна демократическа партия (СвДП) избра Кристиан Линднер за свой
Коментари Харесай

Наследникът на Меркел ясен. Ето го

 Christian Lindner (@c_lindner) | Twitter Германската Свободна демократическа партия (СвДП) избра Кристиан Линднер за собствен претендент за канцлер, който да наследи Ангела Меркел след федералните избори през септември, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Както се очакваше, делегатите на партийния конгрес, който се състоя във виртуален формат, с огромно болшинство потвърдиха номинацията на Линднер. Кандидатурата на 42-годишния политик поддържаха 534 от общо 576 дали своят вот. Сега резултатът би трябвало да бъде одобрен и с гласоподаване по пощата от редовите членове на партията.

СвДП има към 11-12 % в социологическите изследвания и изостава от Зелените, които се намират във напредък, както и от консервативния блок на Меркел. Ако обаче задържат тази си поддръжка, свободните демократи може да бъдат основен състезател в следизборните договаряния за сформиране на коалиция.

" Нашата цел е да реализираме добър двуцифрен резултат по този начин, че да стане невероятно съставянето на черно-зелено или зелено-червено-червено болшинство ", сподели Линднер на цифровата партийна конференция. " Нашата цел е ръководството на Германия да продължи да бъде центристко. ", добави Линднер, който е и ръководител на СвДП от 2013 година

С изброените наименования на вероятни обединения той имаше поради цветовете, които обичайно се свързват с немските партии. Черно-зелено значи десноцентристкия Християндемократически съюз на Меркел и Зелените. Зелено-червено-червено значи Зелените, Германската социалдемократическа партия (ГСДП) и крайнолявата " Левите ".

СвДП управляваше дружно с консервативния блок на Меркел ХДС/ХСС от 2009 до 2013 година, при втория й мандат във властта.

Германците ще отидат до урните на 26 септември. След четири мандата във властта Меркел няма да се кандидатира за нов.

Зелените водят пред ХДС/ХСС с един % съгласно ново изследване на социологическата организация " Кантар ", представено от Ройтерс. Подкрепата за екопартията е 25 %, а тази за консерваторите на канцлера е 24 на 100. На трето място е ГСДП с 15 %, а СвДП са четвърти с 11 на 100.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР