Германската полиция издирва 89-годишна баба, осъдена по няколко обвинения за

...
Германската полиция издирва 89-годишна баба, осъдена по няколко обвинения за
Коментари Харесай

В Германия издирват осъдената „Баба нацист“

Германската полиция търси 89-годишна баба, наказана по няколко обвинявания за отказване на Холокоста, откакто тя не се яви за излежаване на присъдата си.

Урсула Хавербек, наричана „ Бабата нацист “ от немските медии, беше наказана през октомври за подбуждане и наказана на две години затвор. Но тя не се яви в пандиза, с цел да стартира да излежава присъдата си, до крайния период за това на 23 април.

„ След като наказаният не се е явил в съответната наказателна институция в границите на периода, прокурорите във Верден издадоха заповед за осъществяване на присъдата и са натовариха полицията за нейното осъществяване ", гласи изказване на прокуратурата, заяви СЕГА. „ Досега наказаният не е бил задържан ", прибавиха те.

Хавербек в миналото е била ръководител на крайнодесен подготвителен център, затворен през 2008 година за разпространяване на нацистка агитация. На няколко пъти е осъждана за отказване на избиването на евреите от нацистите.

По време на процеса през 2015 година тя настояваше, че не е „ исторически потвърдено “, че „ Аушвиц “ е бил лагер на гибелта. „ Това е единствено разбиране “, съобщи по това време Хавербек. Тя също по този начин заявява по малкия екран, че „ Холокостът е най-голямата и най-устойчива неистина в историята “.

Около 1,1 милиона души, множеството от които европейски евреи, починаха сред 1940 и 1945 година през Втората международна война в лагера „ Аушвиц “, преди лагерът на гибелта да бъде високомерен от руските войски.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР