Германската канцлерка Ангела Меркел, баварският й съюзник от ХСС Хорст

...
Германската канцлерка Ангела Меркел, баварският й съюзник от ХСС Хорст
Коментари Харесай

Меркел и Шулц преговарят за коалиция

Германската канцлерка Ангела Меркел, баварският й съдружник от ХСС Хорст Зеехофер и водачът на социалдемократите Мартин Шулц се споразумяха да стартират договаряния.
Меркел, Зеехофер и Шулц организираха среща, на която разискаха разнообразни разновидности за сформиране на държавно управление, в това число ръководено от Меркелправителство на малцинството, само че показаха песимизъм към тази опция, сподели служителят, поискал анонимност, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Домакин на срещата сред Меркел, Хорст Зеехофер - водача на ХСС, обичайния сътрудник на ХДС - и Шулц бе президентът Франк-Валтер Щайнмайер - някогашен народен представител на ГСДП и някогашен външен министър.

Срещата стартира в 20 часа локално време и продължи повече от два часа. След нея не бе планувано да има известие за медиите. Днес консерваторите и социалдемократите се чака да проведат свои вътрешни съвещания, преди да дадат информация за първите резултати от снощните диалози.

Целта на срещата бе да се разбере дали партийните водачи са подготвени да стартират диалози за основаване на нова необятна коалиция сред ХДС/ХСС и социалдемократите.

За Меркел това е началото на борба за политическо оцеляване, писа преди предстоящата с интерес среща списание "Шпигел ".

Външният министър Зигмар Габриел (ГСДП), съобщи през вчерашния ден преди срещата за телевизия Цет Де Еф, че никой не трябва да чака, че неговата партия, която към момента ръководи с християндемократите в служебното държавно управление, неотложно ще одобри да влезе в нова огромна коалиция, откакто договарянията на Меркел с либералите и Зелените се провалиха.

"Сега сме в развой, дирижиран от президента, и би трябвало да забележим какви са опциите, само че никой не може да чака, че този развой ще върви бързо ", сподели Габриел и добави, че първо консерваторите да покажат какво желаят.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР