Германия ще затегне противоепидемичите мерки за хората, които не са

...
Германия ще затегне противоепидемичите мерки за хората, които не са
Коментари Харесай

Германия: Отрицателен тест или ваксина, за да влезеш в ресторант

Германия ще затегне противоепидемичите ограничения за хората, които не са имунизирани, заяви канцлера Ангела Меркел на конференция във вторник след среща с министър председателите на немските провинции, съобщи " Свободна Европа ".

Меркел заяви, че управляващите ще изискват документ, който потвърждава имунизация, преболедуване или неотдавнашен негативен тест за ковид, за влизане в заведения за хранене на закрито, присъединяване в религиозни церемонии и спортуване на закрито. Освен това управляващите ще спрат да оферират безвъзмездни проби за COVID-19 от 11 октомври. Това ще се отнася за всички хора като се изключи тези, за които имунизацията не е позволена или предложена от здравните управляващи, да вземем за пример децата. Германските управляващи направиха тестванията за ковид безвъзмездни през март за хората да се завърнат по-бързо към естествения живот след месеците строги ограничения.

Срещата на Ангела Меркел и министър председателите на немските провинции беше извършена на фона на растеж на новите случаи в Германия, провокиран от новия „ Делта “ вид на ковид. В страната бяха регистрирани по над 3000 нови случая дневно през миналата седмица. „ Лошата вест е, че темпото на имунизацията понижа доста “, сподели Меркел на конференция. „ Надявам се да се форсира още веднъж след летните почивки. Не сме там, където би трябвало да бъдем във връзка с имунизацията. “

В момента 55% от германците са изцяло имунизирани. Меркел уточни, че задачата е този дял да се усили до 75%. Германските управляващи взеха решение също да продължат действието на ограниченията за финансова помощ на засегнатия бизнес и след септември. Министърът на стопанската система Петер Алтмайер сподели, че те ще останат в действие до края на годината.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР