Германия ще даде военно оборудване на Украйна в размер на

...
Германия ще даде военно оборудване на Украйна в размер на
Коментари Харесай

Германия дава най-големия си досега пакет военна помощ за Украйна с танкове и дронове за 2,7 млрд. евро


Германия ще даде военно съоръжение на Украйна в размер на 2,7 милиарда евро, оповестява немското издание " Шпигел ".

Това ще е най-големият пакет военна помощ, който Берлин отпуска за Киев от началото на войната насам. В него са включени 30 танка Leopard 1, 20 бойни машини на пехотата Marder, 15 самоходни зенитни оръдия Gepard, както и дронове, системи за противовъздушна защита и гаубици.

Пакетът за военна помощ е контрактуван по време на договаряния сред виновните за това министерства и ведомствата на федералния канцлер на Германия.

" Всички ние се надяваме на бърз завършек на тази ужасна война на Русия против украинския народ, само че за жалост това не се вижда ", сподели министърът на защитата Борис Писториус в изказване.

Новината идва тъкмо преди президентът на Украйна Володимир Зеленски да получи интернационалната премия " Карл Велики " в град Аахен за работата му в поддръжка на обединяването на Европа.

Това е следващата поддръжка за въвлечената в спор страна. В началото на май Съединени американски щати разгласи, че също ще изпрати нова военна помощ на стойност 1,2 милиарда $ - допълнение към други два пакета за 2,6 милиарда $ и различен за 235 млн. $.

Те включват доставката на ракети за системите за противовъздушна защита Patriot и NASAMS, муниции и артилерийски снаряди.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР