Германия придобива 23% от биотехнологичната компания CureVac за 300 милиона

...
Германия придобива 23% от биотехнологичната компания CureVac за 300 милиона
Коментари Харесай

Германия купи дял от компанията за ваксини CureVac

Германия придобива 23% от биотехнологичната компания CureVac за 300 милиона евро, разгласи икономическият министър на страната, представен от " Политико ".

Компанията създава ваксина срещу ковид. През май от CureVac оповестиха за " позитивни предварителни клинични резултати ", които демонстрират, че претендентът за ваксина може да основава мощни антитела за отговор . Компанията обаче към момента не е почнала тествания върху хора , което би трябвало да стане този месец.
 В Германия гневни на Тръмп: Потенциалната ваксина не е за обмен и е за целия свят
В Германия гневни на Тръмп: Потенциалната ваксина не е за обмен и е за целия свят

" Германия не е за обмен ", натърти икономическият министър

Други компании като немската BioNTech започнаха клинични проби в края на април.

Министерството на стопанската система на Германия, CureVac и актуалният мажоритарен притежател dievini Hopp Biotech Holding, чиято благосъстоятелност е на Дитмар Хоп, оповестиха договорката със взаимно известие.

Берлин ще придобие акциите посредством немската банка KfW.

Икономическият министър Петер Алтмайер съобщи, че държавното управление е решило да влага в тази обещаваща компания, тъй като чака това да форсира развиването на стратегиите . Но той не сподели дали Берлин счита, че CureVac е покрай основаване на ваксина срещу ковид.

CureVac се появи в главните вести през март, когато Берлин разгласи, че Съединени американски щати са се пробвали да получат достъп до претендента за ваксина.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР