Германия обяви публичното изгаряне на флага на ЕС или на

...
Германия обяви публичното изгаряне на флага на ЕС или на
Коментари Харесай

Горенето на флага на ЕС вече се наказва със затвор в Германия

Германия разгласи общественото изгаряне на флага на Европейски Съюз или на друга страна за закононарушение, наказуемо с до три години затвор , класифицирайки го като закононарушение от ненавист , оповестява БиБиСи.

Гласуването в Бундестага за опозоряване на задграничните флагове се равнява на закононарушението за опозоряване на немското знаме. Същото важи и за химна на Европейски Съюз, " Ода на насладата " на Бетовен.

Този ход последва тъжби на социалдемократите (СПД) за изгарянето от протестиращи на израелския байрак в Берлин през 2017 година

Министърът на правораздаването Кристин Ламбрехт, член на СПД, съобщи, че " изгарянето на флагове обществено няма нищо общо с мирните митинги ". Тя добави, че това съставлява " ненавист, яд и експанзия " и наранява възприятията на доста хора .

Новият закон се ползва и за опозоряване , с изключение на за изгаряне, като обществено скъсване на знаме . Публичното проявление на нацистката свастика и други нацистки знаци към този момент е неразрешено в Германия.

Крайно дясната Алтернатива за Германия осъди новия закон като " несъразмерна интервенция в свободното слово и художественото изложение ".

Оскверняване на знамето на Европейски Съюз във Англия не е закононарушение , само че Франция направи оскверняването на трикольора, наказуемо с санкция до 7500 евро или шест месеца затвор.

Испания, Италия и Гърция също имат закони, забраняващи оскверняването на националния байрак .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР