Германия и Франция предлагат да бъде създаден фонд за възстановяване

...
Германия и Франция предлагат да бъде създаден фонд за възстановяване
Коментари Харесай

Германия и Франция с план за възстановяване на икономиката на ЕС за 500 милиарда евро

Германия и Франция оферират да бъде основан фонд за възобновяване на стопанската система на Европейски Съюз и той да бъде на стойност 500 милиарда евро. Това разгласи през днешния ден на конференция немският канцлер Ангела Меркел след договаряния с президента на Франция Еманюел Макрон, съобщи Агенция Франс Прес.

За да поддържат един дълготраен отговор и да укрепят растежа в Европейски Съюз, Германия и Франция поддържат основаването на упорит фонд за възкръсване, краткотраен и целеустремен в границите на идващия бюджет на Европейски Съюз, който да разполага с 500 милиарда евро, се показва в общата германско-френска декларация.

Важно конкретизиране: Париж и Берлин оферират Европейската комисия да финансира този проект за възкръсване, като притегли средства от финансовите пазари " от името на Европейски Съюз ".

Тези пари, откакто бъдат обезпечен, ще бъдат предоставени за бюджетни разноски на страните членки и на секторите и районите, които са най-силно наранени, се акцентира в декларацията.

По думите на Макрон няма да се постанова страните, които се възползват от проекта, да връщат помощите, което е израз на невиждана взаимност.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР