Германия и Европа искат да се уверят, че новите американски

...
Германия и Европа искат да се уверят, че новите американски
Коментари Харесай

Германският външен министър: Не искаме нова "ледникова епоха" във връзките между Русия и Запада

Германия и Европа желаят да се уверят, че новите американски наказания против Русия няма да доведат до нова "ледникова ера " във връзките сред Русия и Запада, съобщи немският външен министър Зигмар Габриел, представен от Ройтерс.

Габриел съобщи, че е разговарял с държавния секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън за глобите по време на срещата им във Вашингтон. Той изрази признателността си за това, че президентът Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила е приел да координира по-нататъшните връзки с американските съдружници. "Като европейци, ние изпитваме огромни опасения, че това ще има непредвидени последици за Европа ", акцентира Габриел. "Ние не желаеме да унищожаваме напълно бизнес връзките си с Русия, изключително в енергийния бранш ", добави той.

По-рано този месец Тръмп утвърди нови наказания против Москва поради анексирането на украинския полуостров Крим през 2014 година, както и поради хипотетичната й интервенция в президентските избори в Съединени американски щати предходната година. Русия отхвърля обвиняванията за интервенция, отправени от американските разследващи организации, напомня Ройтерс.

Габриел насочи рецензии против американското решение. Външният министър съобщи, че новите наказания излагат европейски компании, участващи в енергийни планове в Русия, на санкции за нарушение на американското законодателство. Германската министърка на стопанската система Бригите Циприс даже прикани Европейски Съюз да одобри ответни ограничения против Съединени американски щати, в случай че новите наказания против Русия обиден немски предприятия.

Европейските водачи са обезпокоени, че новите наказания ще имат освен стопански последствия, а и може "да доведат до нова ледникова ера сред Русия и Запада ", акцентира Габриел през днешния ден. Въпреки опасенията на Европа по отношение на глобите, немският външен министър съобщи, че Москва би трябвало да свърши своята част от работата по използването на съглашението за преустановяване на огъня в Източна Украйна, в това число за изтеглянето на тежките оръжия. "Това ще е начална точка за възстановяване на връзките ", добави той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР