ГЕРБ утре ще има юбилей -15 години на политическата сцена.Проектът,

...
ГЕРБ утре ще има юбилей -15 години на политическата сцена.Проектът,
Коментари Харесай

Георги Марков: ГЕРБ на 15 години! Проектът беше успешен!

ГЕРБ на следващия ден ще има празник -15 години на политическата сцена.

Проектът, който Бойко Борисов сътвори, бе сполучлив. Партията ръководи три пъти страната. Въпреки ужасния изборен закон, който не й даде опция да ръководи независимо. Първи мандат ГЕРБ беше с държавно управление на малцинството, а във втория и третия - в обединения, които по време на мандата се разпадаха. Най-силното държавно управление беше " Борисов-3 " и по тази причина и изкара цялостен мандат, за което и патриотите и " Воля " заслужават почитание за поддръжката в сюблимни моменти.

ГЕРБ е партията, която очевидно промени страната. Роди се автомагистралата до южното Черноморие и тази до гръцкото, Дупница и Благоевград напряко си станаха квартали на София. За първи път от десетилиетия се направи Втори мост над Дунава. В София бул. Витоша стана европейски и обичан на цяла България. Какво да кажем за трите метра, които софиянци единствено бленувахме, а третото е и от най-красивите в Европа. Зала " Арена Армеец " даде опция да се любуваме на Гришо и Цвети и на плеяда международни тенисисти, измежду които и Ана Иванович.

Гледахме грациите на Илияна Раева, чудесните ни волейболистки и волейболисти. Спортни зали бяха издигнати във всички огромни градове на страната.

А какво да кажем за пътища, колектори, пречиствателни станции, църкви, детски градини, културни обекти.

Бойко пое ръководството на страната след два мощни мандата като кмет на София, след фамозни победи със 70 на 30 на втори тур против Танчето Дончева и от първи тур при втория мандат.

Като основен секретар на Министерство на вътрешните работи цели 4 години стана по-популярен от самия цар, който му даде път в политиката.

Борисов организира историческото европредседателство на България, на което събра 34 европейски водачи - нещо небивало в нашата история. Заради него ръка си подадоха за първи път Вучич и Тачи. А испанският министър председател Рахой, единствено поради Борисов, седна на вечерята за първи път в историята с премиера на Косово. Тази среща даде подтик на Западните Балкани към Европа и на практика докара до влизането на Македония в НАТО.

Вижте единствено думите на Меркел: " Бойко, ти ставаш за модератор на Балканите " ; Ципрас: Бойко ти можеш да председателстваш и ООН; Рама: Бойко ти си Меркел на Балканите. За първи път в своята история, България стана хазаин и на Пътят на коприната. С най-високото китайско наличие.

Борисов сътвори балканска четворка, а Варна ще остане града, в който българският министър председател сдобри президента Ердоган с водачите на Европейски Съюз.

Така Европа бе избавена от мигрантска злина, а с помощта на персоналните връзки с Ердоган, потокът мигранти се запъти към Гърция, а не към България.

Много бързо след основаването си партията направи блестящи структури. И имаше необикновен вътрешно-партиен живот. Без подозрение заслугата е както на харизматичния водач и отличен управленец Борисов, по този начин и на Цветан Цветанов - най-хубавият партиен строител на прехода.

Намериха се " потребни " идиоти да ги разделят, което беше тежък удар върху ГЕРБ. Неолибералните медии на Сорос, които лаеха за асансьора на Цветанов, през днешния ден си мълчат за най-имотния следовател в най-бедната страна на Европейски Съюз.

ГЕРБ сътвори блестяща женска организация, на каквато могат да завидят доста от водачите на европейски партии. Бил съм на няколко семинара на ГЕРБ-жени, проведени от съвършената Ирен Соколова, на които бях горделив, че съм българин да видя толкоз одухотворени българки от цялата страна - разнообразни по специалност и възраст.

Силни бяха и младежката организация, бизнес - организацията и ГЕРБ-старейшини, отпред с професор Коко Андреев, наследник на огромния учител по римско право проф. Михаил Андреев.

Към днешна дата, с помощта на гласа национален и Божий, ГЕРБ ръководи на локално равнище 5 милиона българи посредством своите кметове в съвсем всяка част на България. Бойко освен победи с 11:0 Българска социалистическа партия на парламентарни избори, само че остави и кметове на Българска социалистическа партия в по-малко от пръстите на една ръка места. Навремето президентът Първанов беше питал Бойко от кое място е намерил такива чудесни кметове. Отговорът е: ГЕРБ си ги сътвори. Затова смятам за безумие терминът " изчегъртване " на ГЕРБ. Нима ще изчегъртваме и кметовете на ГЕРБ, които направиха толкоз доста през последните години за своите обитаеми места. И с кого ще ги сменяем, с партизаните на Сорос, с чалгата или с убийците на Съюз на демократичните сили от ДСБ?

На юбилея си ГЕРБ може да се гордее с реализирано. Няма по какъв начин да няма и горест след ноемврийските изборни резултати. Демокрацията е ротация, не можеш да управляваш постоянно. Борисов счупи всички върхове, постигайки историческите 3605 дни отпред на ръководството на България и 20 години присъединяване в държавния живот.

Нормално е да има отмалялост в редиците на партията и омръзване от страна на гласоподавателите. Това не е единствено български феномен, образец - Ангела Меркел в Германия, Маргарет Тачър в Англия и така нататък

Но въпреки всичко слизането под 600 хиляди гласа и под 60 депутати е мотив за сериозен размисъл. Ама доста сериозен. Ама доста прям. Ама доста изчерпателен. Виновни за резултата, несъмнено, са и репресиите на служебното държавно управление, които нямат аналог в новата ни история и ни върнаха след 9 септември 1944 година Ментето " машинно гласоподаване ", за което ЦИК още не е споделила какъв брой разписки преброи и какво е ситуацията. Но ГЕРБ позволи и неточности, които би трябвало да установи, колкото и да е мъчително това. За някои от тях съм предупреждавал още преди година-две.

Не желая да върша обстоен разбор, само че посланието " проветряване " и на думи, и на дело беше неверно мероприятие.

Станах от ГЕРБ в деня на Костинбродската спекулация и към този момент 8 години съм с тях, а с Борисов направих 25 години другарство. От оня 16 юни 1996 година, когато царят си потегли от България на рождения си ден и ние хапнахме дружно с двете царски секретарки - българската и испанската, в Дипломатическия клуб в Горна Баня. За мене постоянно ще остане благ спомен фантастичната зала " Арена Армеец ", за която говорех и която ме върна в сантименталния интервал от началото на прехода през 1990-1991 година със Съюз на демократичните сили.

Благодарен съм на всички гербери в над 30 града в страната, които проведоха мои срещи с гласоподаватели при претъпкани зали, с цел да показва книжката си " Феноменът Виктор Орбан ". Последната беше на 6 март предходната година, в деня преди оповестяване на пандемията, в гр. Враца - градът на моята майка Елена Новкиришка и моите предци и прародители.

Благодарен съм персонално на кмета Калин Каменов и депутата Красен Кръстев, които проведоха тази незабравима вечер.

Имах шанса да се срещна и с кмета на Бяла Слатина Иво Цветков и кметицата на Мизия Валя Берчева.

Агенция ПИК наскоро излезе с обоснован материал " ГЕРБ накъде? " Това е въпросът, трогателен стотици хиляди симпатизанти и гласоподаватели на партията. Дали ще бъде градивна или радикална съпротива? Ако направи първото, ще поеме пътя на Национална движение „Симеон Втори", в случай че направи второто и си стегне структурите, след 8 месеца може и да се върне на власт.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР