Съдиите от не знаят къде ще работят, каза Вилислава Ангелова,

...
Съдиите от не знаят къде ще работят, каза Вилислава Ангелова,
Коментари Харесай

Войната срещу спецсъда: Магистратите не знаят къде ще работят след закриването, вещаят хаос

Съдиите от не знаят къде ще работят, сподели Вилислава Ангелова, която работи в Специализирания съд. Пред бТВ тя сподели, че отправените рецензии към специализирането правораздаване са направени от хора, които не са осведомени с материята на работата им.

„ Трудно се работи в такава конюнктура. Трудно се организират правосъдни съвещания. Става въпрос за доста тежки каузи. Те са с доста подсъдими и доста потърпевши. Когато се приказва, че нашата активност е порочна, по какъв начин можем да убедим, че можем да правораздаваме “, сподели Ангелова.

Депутатите одобриха на първо четене закриването на спецправосъдието
По думите ѝ работата на спецсъдиите е довела до тясна специализация.

На рецензията, че спецсъдът се бави по делата, Ангелова сподели, че делата са с доста подсъдими, някои с над 50, други са с над 80 потърпевши, в зала са минимум 100 индивида. Когато се приказва, че нашата активност е порочна, е мъчно да убедим, че можем да правораздаваме, това съобщи съдията от Специализирания съд. „ Представете си едно дело с 30 или 40 подсъдими. Всеки от тях има своите претенции. Съдът е задължен да се произнесе по всяко едно от тези претенции. Тази рецензия е обвързвана с непознаването на нашата работа “, сподели Ангелова.

Притесняват ни делата против проведената престъпност, тъй като към този момент е основана специализация в сложната материя от сегашния съд и едва ли може да се оправи различен с тях, добави тя.

Аз самата имам 4 каузи за корупция, две от тях са по инстанции, две са с влезнали в действие присъди. Имаме каузи с действителни резултати, които незнайно за какво не се оповестяват и не се регистрират. Първо е моето дело за корупция по високите етажи и беше импортирано в съда през ноември 2017 година Аз го завърших за 1,3 година с 35 съвещания, които се организираха над 12 часа, изясни тя.

Критиката към нас е обвързвана с непознаването на спецификата на нашата работа. Ще се случи безпорядък, в случай че бъде закрито спецправосъдието. Свидетелите, които идват при нас, няма да имат смелостта да отидат в локалните органи, където се проверяват. Това е материализирано в самите каузи, уточни тя.

Нямам визия къде ще виждам делата си, по какъв начин СРС-тата ще бъдат употребени и действително тези каузи са обречени на крах. От година и половина се готвим за закриване към този момент. Нямам визия къде ще работя, по какъв начин ще се грижа за детето си и за родителите си, уточни тя.

Тези, които вършат квалификации, дано кажат по какъв брой такива каузи са взели участие, съобщи тя.

Най-големият триумф за 12 години на са многото решени каузи против трафик на деца, страшни убийства, наркотрафик, отвличания, разяснява тя.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР