ГЕРБ се намира в най-ниската си точка към момента. Това

...
ГЕРБ се намира в най-ниската си точка към момента. Това
Коментари Харесай

Георги Харизанов: ГЕРБ се намира в най-ниската си точка в момента

ГЕРБ се намира в най-ниската си точка все още. Това сподели за седмичното обзорно предаване „ Метроном “ на Радио „ Фокус “ политическият анализатор Георги Харизанов. Той означи, че абсурдът с жилищата е нанесъл голяма вреда върху партията. Целта на обединенията на ГЕРБ с по-малки обединения е да разбие мита, че дясното обединяване ще се състои към ДСБ, изясни Харизанов. Странен е апелът на Борисов за обединяване против „ пълзящата тирания “, разяснява политическият анализатор.

„ От политологическа позиция изказванието на човек, който ръководи, че опозицията се пробва да постанова „ пълзяща тирания “, не е издържано. Това, което има поради министър председателят е, че както левицата, по този начин и президентът Румен Радев по чудноват, непубличен, спокоен, завоалиран и потаен метод се пробват да се доберат до властта. Има опити за дестабилизиране на ръководството и основаване на служебно държавно управление, употребява се и интервалът на неустановеност. Наблюдава се опит при предварителни парламентарни избори, какъвто е мокрият сън на Българска социалистическа партия, да се стигне до блокаж на политическата система и неспособност да бъде основано ръководство, в което социалистическата партия не взе участие “, уточни Георги Харизанов. 

Той сподели още, че се чака тежка акция за евроизборите, съпроводена със конфликти на вътрешнополитическия фронт. Обществото преглежда тези избори като мерене на силите на вътрешнополитическия терен, изясни той, като посочи, че по време на предизборните диспути няма да бъдат наранени огромни европейски тематики. 

По думите му изборната интензивност също няма да бъде висока. Единственият въпрос на европейските избори ще бъде коя от двете огромни политически сили – ГЕРБ или Българска социалистическа партия, ще успее да засилва ядрото и периферията си и кой ще вземе с глас повече, добави политическият анализатор. 

Листата на Българска социалистическа партия за евроизборите ожесточи политическите пристрастености, сподели още Харизанов. По думите му преди този момент се е следила настройка за акция с предизвестени претенденти, която щяла да приспи изборната интензивност. 

“Така образуваната листа на социалистическата партия обаче демонстрира, че това няма да се случи. В нея попаднаха претенденти, които не трябваше да са там. Такива са Сергей Станишев и вторият, и третият в листата – Петър Витанов и Зорница Пенкова. Това ще ожесточи борбата в редиците на самата социалистическа партия и ще направи предизборната акция доста по-интензивна. Всеки от претендентите ще се опита да е по-остър към съперника, да направи по-голямо усещане и градусът доста ще се увеличи ”, изясни Георги Харизанов. 

Той сподели още, че претендентите за евродепутати на ГЕРБ познават най-добре методите, по които действа Европейския съюз (ЕС). Според него това не е печеливш избор. Най-успешна ще бъде най-атрактивната листа, която приказва с максимален политически и прочувствен заряд, изясни той, като посочи, че листата на Българска социалистическа партия ще наложи съществени пренастройки в посланията на ГЕРБ. 

Очертаващото се попадане на претенденти от трите най-големи партии демонстрира, че България няма да способства за повишаване на радикалните крила в Екологичен потенциал, които са най-шумни, само че не оферират нищо, добави политическият анализатор.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР