ГЕРБ няма да намерения да преосмисли отказа си за спешна

...
ГЕРБ няма да намерения да преосмисли отказа си за спешна
Коментари Харесай

Борисов за реформата в службите: Нищо не налага така спешно да се говори

ГЕРБ няма да планове да премисли отхвърли си за незабавна промяна в разследващите служби - това стана ясно от изказване на Бойко Борисов пред публицисти ден след оставката на Атанас Атанасов от Комисията за надзор на службите.

Борисов разгласи Атанасов за " почитан човек " и сподели, че ГЕРБ е подготвена да му оказва помощ " с две ръце, незабавно, каквото пожелае ", само че няма да поддържа проектозакона му, преди да бъдат изпълнени избрани от него условия.

Първото от тях: " авансово контрактувани фрагменти ". Той по този начин и не разяснява какви са съответните му подозрения към плана на Атанасов, само че изиска измененията в бранша да се вършат " подредено във времето " и " с доста мисъл ".

" Нека да се върне в комисията, да подготвим законите. Нагледахме се 2-3 години по какъв начин се сменят служби и по какъв начин се назначават генерали ", съобщи Борисов.

Според него - предварителното обществено разискване на сливането на разследващите организации не се отразява добре на личната им работа.

" Нищо не постанова по този начин незабавно да се заприказва. Когато се заприказва в тези служби, те са като ветропоказатели. Съставът стопира да работи и се оглежда и ослушва какво ще се случи. Ние сме за рационализация, маса нови бързи механически решения, с които да ги подсилим. Какво ни пречи да го създадем ", разгласи той пред публицисти.

Борисов твърди, че " уведомил " авансово Атанас Атанасов за това, че ще неодобрява промяната през медиите, и чака през днешния ден да се срещне с него, с цел да обсъдят позицията на ГЕРБ и ПП-ДБ.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР