ГЕРБ не представи кандидат за кмет на София. В неделя

...
ГЕРБ не представи кандидат за кмет на София. В неделя
Коментари Харесай

ГЕРБ не представи кандидат за кмет на София

ГЕРБ не показа претендент за кмет на София. В неделя обединението ГЕРБ-СДС се записва в Централната изборна комисия за присъединяване на локалните избори в София. Документите бяха импортирани от ръководителя на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

За събитието участваха всички 24 претенденти за районни кметове на столицата. В събота във Варна водачът на ГЕРБ Бойко Борисов сподели, че името на претендента ще бъде оповестено, когато той реши.

От няколко месеца към името на претендента на ГЕРБ за столицата има спекулации. Направи усещане, че Георги Георгиев стартира дейна акция при започване на април, с която да може да бъде по-разпознаваем. Тогава той разгласява първи епизод на своя подкаст " Да подредим града с Георги Георгиев ", което приличаше на начало на акция за кмет на София. През май Борисов отхвърли, че Георгиев ще е претендентът за кмет на партията.

София се ръководи през последните 17 години от ГЕРБ. Настоящата кметица от партията Йорданка Фандъкова обаче към този момент съобщи, че няма да взе участие в идния избор.

Официално оповестените до момента кандидати за кметския стол в София са, повдигнат от ПП-ДБ, “Спаси София ” и “Екипът на София ”,, номиниран от предприемчив комитет, от “Възраждане ”, Ваня Григорова, номинирана от и Никола Вапцаров от “Изправи се, БГ ”.

Ето известните досега претенденти на ГЕРБ:
Бургас : Димитър Николов, кмет на града от 2007 година Варна : Иван Портних, кмет на града от 2013 г.; Монтана : Златко Живков, кмет на града от 1999 година Враца : Калин Каменов, кмет на града от 2015 година Хасково : Станислав Дечев, кмет на града от 2019 година Велико Търново : Даниел Панов, кмет на града от 2011 година Стара Загора : Живко Тодоров, кмет на града от 2011 година Добрич : Красимир Николов, общински водач на ГЕРБ

Местните избори предстоят на 29 октомври . 13 септември беше крайният период за подаване на документите за регистрация на политическите обединения в ЦИК. Срокът за регистрация на кандидатските листи в общинските изборни комисии е 26 септември.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР