ГЕРБ изнесоха фрапиращи данни от доклад на АДФИ за община

...
ГЕРБ изнесоха фрапиращи данни от доклад на АДФИ за община
Коментари Харесай

34 кмета на БСП и 34 гейта обещават ГЕРБ

ГЕРБ изнесоха фрапиращи данни от отчет на АДФИ за община Провадия. Говорим за Филчо гейт, сигнализира на брифинг Александър Иванов. Кметът на Българска социалистическа партия изхарчил половин милион лв. публичен запас без социална поръчка.

34 кмета на Българска социалистическа партия, 34 гейта, дадоха обещание от партията на Бойко Борисов. Те са уверени,че това няма да е последният сигнал против червени градоначалници.

Разкриваме далаверите на Българска социалистическа партия в дребните общини, посочи депутатът и още веднъж дефинира констатациите на АДФИ в Провадия като Филчо гейт. Кметът дал публичния превоз в Провадия отвън Закон за обществените поръчки. Още други далавери на кмета Филчо Филев костват близо 400 000 лв. на общината. Единственото, което ни обгръща е гняв, намеси се и Антон Тодоров.

Седем знаци за измами са установени от финансовите ревизори. Според Тодоров има скица за източване на пари. Тодоров е засегнат още от нахалството на Филчо гейт, в който вижда възходящо феодално притежание. Хората идват при нас и няма по какъв начин да не реагираме, акцентира той. Герберите внасят сигнал до основния прокурор.

Кметът съзнателно вреди на жителите, включи се и депутатът Павел Христов. Ерата Филчо е извънредно време да завърши, акцентира той.

" За да достигнем до децентрализация, в страната не би трябвало да има корупционни схеми, а всичко да е транспарантно ", съобщи в края на февруари президентът на България Румен Радев в речта си пред 31-то Общо заседание на Националното съдружие на общините (НСОРБ).

" Не би трябвало да има никакви " гейтове ", никакви корупционни схеми, тъй като те ще ни върнат назад в изходното състояние ", разяснява тогава президентът.

Припомняме при започване на февруари, социалистите откриха следващия гейт на ГЕРБ - " Рачев-гейт ", който ядоса алените. " Днес в съвсем всеки един град има по един гейт ", разгласи Филип Попов в декларация на социалистите. " Кумгейт ", " суджукгейт " и по този начин се стигнало до " Рачевгейт ".

Тогава той захапа кмета на Септември, в чието чекмедже бяха желание документи от ДАНС. Сагата с Рачев стартира от дълго време, напомни Филип Попов и уточни, че от дълго време АДФИ е установила нарушавания във възлагането на публични поръчки от кмета. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР