ГЕРБ излиза от успешен мандат въпреки кризата с коронавируса. Показали

...
ГЕРБ излиза от успешен мандат въпреки кризата с коронавируса. Показали
Коментари Харесай

Захариева нападна президента и заговори за общи позиции с партията на Слави

ГЕРБ излиза от сполучлив мандат макар рецесията с ковид. Показали сме, че можем да управляваме страната в рецесията.Това разяснява вицепремиерът Екатерина Захариева пред bTV.
Тя разкри, че
Официалните диалози с партиите ще стартират след привикване на Народното събрание. Няма по какъв начин най-голямата политическа мощ с 24 извоювани региона, с доста по-голяма разлика, да не опита да направи държавно управление, сподели тя. Според Захариева числата говорели най-добре за резултата.
 Екатерина Захариева с заричане за повдигане на пенсиите Екатерина Захариева с заричане за повдигане на пенсиите
С последното нарастване на пенсиите минималната към този момент е 300 лева, а в идващ мандат междинната би стигнала 600 лева Ще продължим годишно...
Според нея, откакто е било ясно, че през днешния ден ще бъдат обнародвани решенията на ЦИК за изборите. Захариева счита, че в този момент ще се види какви са и желанията на президента и какъв брой мощно той желае длъжностен кабинет.
Изчакайте още малко. Когато пристигна момента ще се предложи и състав, и министър председател. Всякакви варианти са на масата. Ясно беше, че всеки миг се чака да се обнародва решението на ЦИК, с цел да каже президента по кое време ще го свика Народното събрание, само че той по този начин и не го направи. Беше редно да каже, решението е ясно от нощес, безапелационна бе тя.
Всички партии излизаха с лозунга " не на ГЕРБ ", само че в този момент изборите свършиха и пристигна време да кажат " за " какво са и защо ще работят , сподели тя.
Захариева се съгласи и със социалиста Янаки Стоилов, който по-рано сподели в студиото на bTV, че е значимо по какъв начин президентът Румен Радев ще стартира консултациите си с партиите за нов кабинет - в случай че не обсъдел разновидностите за държавно управление с всяка една от партиите персонално, то щял да покаже, че ги тласка към длъжностен кабинет. Според нея най-силен бил президентът в рецесия, само че това не било феномен. Трябвало обаче да се научим на съдружна просвета. В чужбина имало държавни управления основани от по 7-8 партии.
 Румен Радев: Няма да бавя указа за новия парламент Румен Радев: Няма да бавя указа за новия парламент
" След като ЦИК обнародва имената на бъдещите депутати, тогава ще издам декрет с датата за привикване на първото съвещание на Народното събр...
Преди да влязат в Народното събрание някои от тях започнаха да се цепят и да се гонят. Много ясно се вижда, че омразата не е градивно възприятие, безапелационна бе Захариева.
Тя счита, че ГЕРБ може да покаже " политически знак " и " да даде " няколко депутати на втората мощ - ИТН, с цел да сформира държавно управление.
Тя даде да се разбере, че тук не става въпрос просто да се схванат ГЕРБ и Има Такъв Народ за референдума. Захариева подсети, че съставянето на обединения не е някакъв феномен.
Вицепремиерът счита, че Българска социалистическа партия се срутват и не могат да са градивна съпротива.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР