ГЕРБ, БСП, ДПС и Янев избраха председателя на парламентаС три

...
ГЕРБ, БСП, ДПС и Янев избраха председателя на парламентаС три
Коментари Харесай

Вечерни новини: 48-ото НС вече има председател; Корекция в цените на имотите?

ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и Янев избраха ръководителя на Народното събрание
С три дни забавяне новите народни представители най-сетне избраха ръководител на Народното събрание и отблокираха работата на по този начин значимата за страната институция. Решението беше взето с гласовете на ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и партията на някогашния длъжностен министър председател Стефан Янев „ Български напредък “.
Балон или не – корекцията на имотния пазар наподобява неизбежна
Процесите към многогодишната инфлация в България по всяка възможност ще доведат до промяна надолу в цените на парцелите. Тя може да бъде предизвикана да вземем за пример от по-сериозно повдигане на лихвените проценти от банките. Поевтиняване на имотния пазар обаче може да последва и от неналичието на внушително покачване на лихвите, защото това ще значи, че инфлацията не е овладяна и някои притежатели на две или повече жилища могат да бъдат принудени да продават парцели в подмяна на достъп до ликвидни средства.
Нидерландия блокира влизането на България в Шенген
Присъединяването на България и Румъния към Шенген по всяка възможност може да се отсрочи за следващ път поради дейности от страна на Нидерландия. Парламентът в страната на лалетата одобри резолюция, в която се желае от държавното управление на Марк Рюте „ да не подхваща необратими стъпки “ за присъединението на Румъния и България към шенгенското пространство, до момента в който не извърши „ по-нататъшни следствия на наблюдението на границите и намаляването на корупцията и проведената престъпност и в двете страни “.
Министерство на регионалното развитие едвам в този момент ще подписва договорите за ремонт с общините
Министерство на районното развиване (МРРБ) към този момент има подготвеност да стартира да подписва споразуменията с общините в страната, оповестяват от отрасловото ведомство. На пръв взор административна, процедурата е от извънредно значение, тъй като едвам след подписването общините ще могат да получат част от парите за ВиК и пътни поправки, които чакат от началото на годината.
Американска компания резервира за 20 години част от потенциала на IGB
Независимият газопреносен оператор „ Ай Си Джи Би “ АД (ICGB), който експлоатира интерконектора Гърция – България, подписа контракт за транспорт с американската компания Linden Energy LLC. Споразумението с доставчика на полутечен природен газ е за интервал от 20 години, оповестяват от компанията.
Ценовият таван на газа продължава да държи евролидерите на двата полюса
Поредният спор за това по какъв начин Блокът да отговори на енергийната рецесия приключи без съглашение по въпроса за тавана на цените на газа. В дребните часове на петъчния ден европейските водачи се схванаха да продължат да изследват вариантите за ограничение на разноските.
Фед ще отговори нападателно на неуспеха с инфлацията
Президентът на Федералния запас на Филаделфия Патрик Харкър съобщи, че по-високите лихвени проценти не са съдействали доста за задържането на инфлацията и по тази причина ще са нужни повече нараствания. Той дефинира неналичието на прогрес като „ искрено разочароваща “.
Джонсън и Сунак имат максимален късмет да оглавят Англия
Бившият министър-председател Борис Джонсън и неговият финансов министър Риши Сунак са двамата водещи кандидати, които биха могли да заместят Лиз Тръс като министър председател на Англия. Двамата биха могли да завоюват поддръжка в надпреварата за избор нa нов водач на Консервативната партия, написа Reuters  в собствен разбор по тематиката.
Новата нуклеарна енергийна промишленост на Съединени американски щати има съветски проблем
Американските компании, които създават ново потомство дребни атомни електроцентрали, с цел да оказват помощ за понижаване на въглеродните излъчвания, имат огромен проблем: единствено една компания продава горивото, от което се нуждаят, и то съветска, написа Reuters в собствен разбор.
Най-богатият азиатец насочва към Европа гигапроект за чиста сила
Гаутам Адани, най-богатият човек в Азия, води проучвателни договаряния за великански план за възобновима сила в Мароко, който ще има за цел да доставя електричество и гориво без излъчвания в Европа, написа Bloomberg.
Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР