Георгиева заяви на конференцията, че МВФ е загрижен на първо

...
Георгиева заяви на конференцията, че МВФ е загрижен на първо
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева: Войната в Газа вече оказва влияние върху икономиките в Близкия Изток

Георгиева съобщи на конференцията, че МВФ е угрижен преди всичко за  " трагичната загуба на човешки живот "

Управляващият шеф на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева предизвести, че войната сред Израел и „ Хамас “ към този момент оказва въздействие върху стопанските системи в Близкия изток и може да докара до дълготрайни стопански вреди.

В изявление за Ричард Куест от Си Ен Ен пред аудиторията на Инициативата за бъдещи вложения (ИБИ) в Саудитска Арабия Георгиева съобщи:

" Това, което виждаме, е още по-голямо безпокойствие в един така и така обезпокоителен свят. А на един небосвод, на който е имало доста облаци, се появи още един и той може да се задълбочи ".

Георгиева съобщи на конференцията, че Фондът е угрижен преди всичко за  " трагичната загуба на човешки живот ", като добави, че се безпокои и за " разрушаването и намаляването на икономическата интензивност ", като да вземем за пример това, че децата не вървят на учебно заведение, и въздействието върху прилежащите страни, които зависят от туризма.

Георгиева също по този начин предизвести вложителите да чакат лихвените проценти да останат високи, като съобщи пред Quest: " Последните 20 години прекарахме в страната на фантазиите. Как може да имаш нулеви или негативни лихвени проценти и все пак да създаваш спестявания и потенциал да функционираш? Всъщност ще бъде обикновено да имаме по-високи лихвени проценти - казусът е, че това се случи прекомерно бързо и скокът е прекомерно огромен ".

На въпроса дали Фондът е желал тъкмо това, Георгиева отговори: " Не сме въодушевени от това, че от 0 до 5% стигнахме толкоз бързо, само че сме там. Сега сме там, а нашият апел към всички е - пристегнете се. Уверете се, че разбирате, че лихвените проценти ще останат тук за по-дълго време ".
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР