Георги Петков от пловдивското село Патриарх Евтимово застана пред съда

...
Георги Петков от пловдивското село Патриарх Евтимово застана пред съда
Коментари Харесай

Мъж от пловдивско село се изправи пред съда заради смърт след запой

Георги Петков от пловдивското село Патриарх Евтимово застана пред съда с повдигнати две обвинявания във връзка злополука със умрял, в която той не е взел участие директно.

Навръх Гергьовден 2020 година, Георги е дал колата си на собствен съселянин, който след тежка злополука на пътя сред селата Патриарх Евтимово и Козаново катастрофира и умира на място. Спътничката му оцелява по знамение, откакто е приета в болница в пловдивска болница. След загубата на ръководство, автомобилът се преобърнал по таван на към 100 метра след село Козаново в посока Първомай. Пътят в правата е бил влажен и водачът не е съумял да вземе завоя най-вероятно поради високата скорост,автомобилът поднесъл, изхвърчал от пътя и се преобърнал по таван.

Инцидентът е станал малко след 16 часа, а в кръвта на водача са открити внушителните 2,74 промила алкохол.

Опелът-ковчег е бил с непознати регистрационни табели, което е и второто обвиняване към Георги. Установено е, че употребяваните номера са били от различен автомобил Алфа Ромео.

В днешното разпоредително съвещание Петков и юристът му желаеха делото да протече по ред с приканване на очевидци и движимости лица, което на процедура значи, че той не призна виновност за закононарушението. Георги няколко пъти е бил хващан да кара пийнал, за последно през 2014 година.

В залата участва и майката на починалия – Цветка Златанова, дружно с внуците си. Те пожелаха да не се конституират като частни обвинители и няма да вземат присъединяване в идващите съвещания.

Георги е с анулирана мярка за отклоняване „ подписка”. Следващото съвещание е планувано за 20 април, когато ще бъдат изслушани очевидци и движимости лица.



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР